http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ANĐEO ČUVAR

Videoigrom protiv alkoholizma

Liječenim alkoholičarima u borbi protiv ovisnosti mogla bi pomoći videoigra Guardian Angel koju razvijaju američki stručnjaci
Znanstvenici sa Sveučilišta Central Florida i iz medicinskog centra Veterans Affairs u Charlestonu razvijaju igru Guardian Angel koja bi mogla pomoći liječenim alkoholičarima da ostanu trijezni i ne vrate se starom poroku. Sam koncept zamišljen je na način da igrač rješava seriju zadataka koji su povezani sa stvarnim životom ovisnika nakon rehabilitacije.

Primjerice, igrač u početku nema ni posao, ni vozačku dozvolu, a cilj mu je proći gradom od točke A do točke B pri čemu mora izbjegavati barove i dućane koji prodaju alkohol. Guardian Angel također uključuje 'emocionalnu' komponentu, odnosno mjerač stresa koji se puni neprimjerenim postupcima i kad dođe do vrha, igrač je podbacio. Dr. Marcia Verduin kaže da je cilj igre pomoći bivšim alkoholičarima da uoče greške koje bi im se vrlo lako mogle dogoditi u stvarnosti i natjerati ih na 'samo jednu' čašicu.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije