http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Lost Planet 2

LostPlanet
Datum objave:
14.05.2010 12:56
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Lost Planet 2 je krenuo u posve drugačijem smjeru od izvornika. Provjerite je li ovaj zaokret urodio plodom

Moramo vam reći da smo izuzetno ogorčeni nedavnim razvojem situacije na PC-u. Sve je više primjera grubog zanemarivanja osobnog računala kao igraće platforme, što se još jednom pokazalo i u slučaju Lost Planet 2. Polako, Lost Planet 2 će ipak stići za osobno računalo, samo s popriličnim zakašnjenjem. Naime, ovaj TPS trebao je stići za 'kantu' isto kada i za konzole nove generacije. Međutim, autori su se u međuvremenu predomislili i PC inačicu igre najavili tek za jesen ove godine. O razlozima nećemo i za njih nas nije ni briga. Radi li se o dodatnim optimizacijama mrežnog koda, ugrađivanju jače antipiratske zaštite...? Ponavljamo, ne znamo i nije nas briga, ali je neizlazak ove igre šaka u oko svakom PC-ašu.

 

No dobro, za privremeno izgubljenim Planetom možda niti ne treba toliko plakati. Istina, originalni Lost Planet bila je igra koja se dobro prodavala na Playstationu 3 i Xboxu 360. Krasila ju je za ono vrijeme odlična grafika i sasvim solidna singleplay kampanja. Nažalost, u međuvremenu se puno toga promijenilo, jer su autori u nastavku krenuli u posve drugačijem smjeru. Ovo je kooperativni TPS. Da, kampanja za jednog igrača zapravo je namijenjena za timsku igru. To nas ne bi previše čudilo kada igra ne bi imala još i dodatne, klasične multiplayer modeove. Da, ima i njih, te se postavlja pitanje, zašto je bila dirana glavna kampanja. Da se razumijemo, nemamo ništa protiv kooperacije, a Lost Planet 2 možete igrati čak i sami.

 

No imamo puno protiv ubacivanja multiplayer elemenata tamo gdje jednostavno ne idu. Okosnica igrivosti je aktiviranje nekakvih informacijskih tornjeva. Ovi tornjevi pak otkrivaju dodatne informacije o igri, pale različite strojeve te vam čak služe kao spawn pointovi. Čekaj malo, spawn pointovi u kampanji? Da, forsiranje multiplayer elemenata totalno razbija igrinu čar i njenu priču. Nadalje, u igri vas čekaju i malo nespretne kontrole i još neki gameplay elementi koji nam nikako nisu sjeli. Gledano u cjelini, Lost Planet 2 djeluje prokleto suh i bezdušan. Ovo nije igra u kojoj ćete lagano otkrivati priču i iščekivati što se nalazi iza sljedećeg ugla. Ovo je igra u kojoj ste cijelo vrijeme pod dojmom da se nalazite u jednoj multiplayer areni. No usprkos svemu Lost Planet 2 je zadržao barem dio svoje pucačke čari, zbog koje ga se barem isplati isprobati. Jer, tko zna, vama se možda svidi!


Lost Planet 2

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije