http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SQUARE ENIX U VELIKOM PLUSU

Final Fantasy XIII iznad očekivanja

Datum objave:
19.05.2010 13:41
Autor: K.L. & M.Z.
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Square Enix danas je objavio financijsko izvješće za prošlu fiskalnu godinu koja je trajala do 31. ožujka ove godine
Prema izvješću, igre Final Fantasy XIII i Dragon Quest IX donijele su japanskom Square Enixu zaradu kakvoj se nije nadao ni on sam. Square je tako u odnosu na prošlu godinu zabilježio 42-postotni rast prihoda te 50-postotni rast neto dobiti.

Final Fantasy XIII izdan je početkom ožujka ove godine i definitivno je najuspješniji proizvod Square Enixa s čak 5,55 milijuna prodanih primjeraka u svijetu. Dragon Quest IX je pak prodan u 4,26 milijuna primjeraka samo u Japanu, a na europskom će se tržištu pojaviti tek ovog ljeta.

Beznačajne nisu ni brojke koje se odnose na ostale igre te kompanije - tako je Kingdom Hearts: 358/2 Days prodan u 1,49 milijuna primjeraka, Dragon Quest VI u 1,29 milijuna, a Dissidia: Final Fantasy u 1,81 milijun primjeraka.

Ovo pozitivno razdoblje za Square će se najvjerojatnije produljiti i na cijelu tekuću godinu s obzirom da uskoro izdaje Kane & Lynch 2: Dog Days, Final Fantasy XIV Online te Front Mission Evolved. Ipak, nekom čudnom logikom, Square Enix će, uspjesima unatoč, u sljedećoj fiskalnoj godini koja traje do 31. ožujka 2011. podijeliti čak 400 otkaza.

 

Pogledajte našu recenziju Final Fantasyja XIII

 


 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije