http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BOLJE OD BURNOUTA

Split Second

split_second
Datum objave:
20.05.2010 12:37
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Split Second je definitivno podigao ljestvicu auto-moto ludila na višu razinu

Kada se prije nekoliko godina pojavio Burnout, arkadne jurnjave zauvijek su promijenile svoje lice i naličje. Ova jurnjava je podigla ljestvicu virtualnog auto-moto ludila na višu razinu. Povećana je brzina koja je otišla izvan okvira realnog automobilizma. Vozne karakteristike su postale sličnije UFO-ima nego autima, a sveopća destrukcija prisutna u toj igri asocirala je na ponajbolje scene iz kakvog FPS-a. No nitko se nije bunio, jer je sve to bilo prokleto zabavno. A upravo na tim filozofsko-idejnim temeljima je nastao i Split Second! Međutim, on nije nikakav plagijator, već u žanr unosi jednu inovativnu ideju.

 

Igrač sudjeluje u reality TV showu i utrkuje se sa svojim suparnicima. Međutim, uz stazu su razasuti brojni paketi eksploziva koji uzrokuju kaos. Pritiskom na tipku u zrak ćete dizati čitava postrojenja, rušiti zgrade, minirati stijene i prizemljivati letjelice. A sve u cilju uništavanja protivnika. Zbog toga je u Split Secondu prisutan i dašak taktike. Izuzetno je važno kada ćete aktivirati neku eksploziju. Naime, ako krivo procijenite trenutak detonacije, vaš bi se protivnik mogao izvući iz udarnog vala. Također, može vam se desiti i da se sami zaletite u svoju vlastitu eksploziju i novostvorenu prepreku.

 

Zbog toga je dobro staze učiti napamet. Kada jednom popamtite gdje se nalazi dinamit i što on radi, postat ćete majstor uništenja! Bez problema ćete izbjegavati prepreke, a vaši će se suparnici redovito zabijati u njih. Inače, u Split Secondu su razbacani i neki drugi, moramo reći, vrlo maštoviti modovi. No o njima više u video recenziji. Također, ni Split Second nije savršena igra, te smo uočili neke više ili manje subjektivne mane. No bez obzira na eventualne nedostatke, ovo je trkaći naslov koji će vas stalno držati na rubu. Srce će vam divlje lupati, s lica će vam se cijediti znoj, a vaš će prstić nestrpljivo iščekivati trenutak aktiviranja sljedeće detonacije. A što još više možemo poželjeti od jedne igre???

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije