http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SIMULACIJA MOTORA

SBK X

SBK X
Datum objave:
20.05.2010 15:55
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Volite voziti simulacije motora i smatrate da ste vrstan vozač? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda biste SBKX trebali držati na oku
Uskoro ćemo biti svjedoci izlasku najnovije SBK franšize koja nije doživjela neke velike promjene u odnosu na svoje prethodnike, tako da fanovi ovog naslova mogu otprilike znati što mogu očekivati. Za sve one koji to još nisu postali, tu je Gamereport koji će vam pokušati približiti čitavu SBK scenu.

Dakle, pravo SBK natjecanje(kojem je u naslovu igre dodan sufiks X samo zato što bolje izgleda umjesto SBK 10?!) natjecanje je međunarodnog karaktera koji obuhvaća mnogo raznih momčadi i vozača iz cijelog svijeta koji se međusobno natječu po trkaćim stazama poput Laguna Seca ili Monza. Natjecanja se održavaju tijekom čitave godine, a pobjednik se okruni naslovom svjetskog superbike prvaka. Za razliku od natjecanja MotoGp, u kojem se voze isključivo trkaći motori, u SBK-u voze se isključivo motori serijske proizvodnje koje može kupiti bilo tko. Jedina je razlika u tome što su ovi motori malčice 'nabrijani'! To otprilike znači da su utrke u SBK-u uvijek napete i da nijedna momčad nije u nekoj veliko prednosti u odnosu na druge.

Sada kada smo malo pojasnili propozicije i pravila natjecanja, idemo se mi baciti na samu igru. Unazad nekoliko godina, programerska kuća Milestone bila je zadužena za SBK 07 koji se pojavio za PS2 i PSP te SBK 09 koji se pojavio za PS3, Xbox 360 i PSP. Izdavač je uspio kupiti licence od svih momčadi i staza što je na kraju uvelike doprinijelo njezinoj popularnosti, ali i realnosti.


http://www.sbkthegame.com/EN-us/
SBK X
SBK X također posjeduje sve licence, ali je ovog puta igra rađena od nule, što znači da je engine nov. Ono na što su igrači imali primjedbe iz prijašnjih nastavaka prvenstveno je publika koja je izgledala nekako 'flah'(sjetite se samo publike iz Pro Evolution Soccera) te na činjenicu da je drveće izgledalo kao da je u 2D-u, iako je za svaku pohvalu bio grafički aspekt, gdje su motori i vozači izgledali prilično realno. Zahvaljujući novom igrinom engineu, svi nedostaci i propusti navodno su popravljeni, tako da bi novi SBK X trebao zasjati u svom punom sjaju.

Kao dodatak navedenome, u igru je ubačen i novi model oštećenja koji će prikazati sve udubine i ogrebotine na vašem motoru. Nadalje, prilikom duljih utrka, vaše će gume, kočnice i ovjes trpjeti stanovita opterećenje pa će stoga upravljanje motorom biti znatno otežano. Ali ni to nije sve što nam je ekipa iz Milestonea pripremila. Najveća su novost promjenjivi vremenski uvjeti što znači da jedan lijep i sunčan dan u Valenciji može završiti pravim potopom i ogromnim lokvama po stazi.

Za razliku od nekih sličnih naslova u kojima su promjenjivi vremenski uvjeti samo vizualna maska, u SBK X takvi će uvjeti uvelike utjecati na vašu trkaću putanju i upravljanje motorom. Zanimljivo je da, kako trka odmiče i kako se staza polako suši, sukladno tome će te i vi morati prilagoditi svoj način vožnje novim uvjetima na stazi. Slično ćete morati reagirati, primjerice, na stazi u Kataru gdje je nesnosna vrućina i gdje će se gume prebrzo zagrijavati i trošiti pa će vas to natjerati da zavoje vozite puno opreznije i sporije.        

Igra će imati i novi arkadni model vožnje kojim se nadaju privući igrače kojima simulacija vožnje nije jača strana. Arkadni model bit će mnogo jednostavniji za voziti, tako da čak neće biti moguće ni pasti s motora, a u zavoje će se ulaziti mnogo lakše. Taj novi mod će imati i tzv. gumb Turbo Boost koji će odzumirati kameru te joj dati lagani efekt zamagljivanja.

Sve u svemu, čini se kako će SBK X biti najbolje i najkompletnije izdanje do sada. Novi modom žele privući novu publiku, a hoće li u tome uspjeti, saznat ćemo početkom lipnja kada bi se igra trebala pojaviti za osobno računalo i konzole nove generacije.SBK X Gameplay

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije