http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Shrek Forever After

Datum objave:
26.05.2010 12:13
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Ako kojim slučajem želite zaigrati igru bez ijedne kapi krvi, ili ste roditelj zabrinut za gejmersku kulturu svoje djece, Shrek Forever After je igra za vas

Ne bi čovjek vjerovao, ali eto, usudili smo se u Gamereportu recenzirati jednu igru za klince. Da, Shrek Forever After je arkadna šorica iz trećeg lica s elementima rješavanja puzzleova namijenjena onim mlađima. Čemu ovakav recenzentski potez? Iz jednog vrlo jednostavnog razloga, gotovo 99 posto današnjih mainstream igara frca od krvi i virtualne agresive. Roditelji koji svoje klince ne žele odgajati na ovakav način stoga su u vrlo neugodnoj situaciji. Teško je naći igru u kojoj nema otkinutih udova i sočnih obezglavljivanja. No ponavljamo, u novom Shreku toga nema.

 

Bez obzira što je ovo proizvod za djecu, on nikako nije infantilan i glup. To je ponajviše očito u scenama rješavanja zagonetki. Iako nisu na razini, primjerice, jednog Tomb Raidera, Shrekovi puzzleovi ipak aktiviraju mozak i potiču na kreativnost. Ako klinac slučajno zapne, pomoći će mu tri slijepa miša koji će mu za određenu svotu virtualnih novčića reći kako da riješi pojedini puzzle. Nažalost, igra se često služi napornim principom copy-pastea pa smo jedan nivo igrali pola sata bez ikakvih razlika u igrivosti. No djeca valjda imaju više strpljenja. Sve u svemu, Shrek je jedna vrlo kvalitetna igra ako se promatra u svojoj zasebnoj kategoriji. Mogli bi ju čak zaigrati i oni nešto stariji, ali to sigurno neće nikada priznati da se ne osramote.

Shrek Forever After

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije