http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BRAĆA PO ORUŽJU

Prince of Persia na iranski način

Dok igrači zapadnog svijeta igraju nove avanture serijala Prince of Persia, iranski se zabavljaju uz njegovog klona, Quest of Persia

Premda ne možemo reći da su Prince of Persia i Quest of Persia identične franšize, nepobitno je da potonja kopira poznatiji uzor. Riječ je o serijalu od tri igre napravljene od strane iranskih programera koji govori o perzijskoj povijesti i predstavlja mnoge stvarne događaje iz nje. Dok je prvi dio The End of Innocence iz 2005. imao 'kockastu' grafiku, već je drugi Lotfali Khan Zand objavljen tri godine kasnije bio daleko bolji, dok je u Iranu apsolutni hit treći nastavak Nader's Blade.


Ovakav razvoj događaja nimalo ne čudi jer je iranska vlada 2006. osnovala Nacionalnu zakladu za računalne igre koja programere velikodušno financira. Quest of Persia je navodno najbolje prodavana videoigara u Iranu svih vremena, a više detalja o njoj potražite na službenom webu serijala. U ovom članku smo vam priložili i nekoliko videa iz spomenutih igara. Začudo, igre su prilično krvave te realativno bliske zapadnjačkoj filofoziji igara. Svakako ih pogledajte te saznajte kako se rade igre u tom dalekom i mističnom Iranu.

 

Krvavi gameplay video iz Nader's Bladea

 

Ovako je započeo sada već famozni Quest of Persia serijal

 

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije