http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VIRTUALNI LOPOVI

Masovno se kradu korisnički računi igara

Tvrtka Symantec je otkrila server s bazom podataka za 44 milijuna ukradenih korisničkih računa iz raznih MMO igara
Proizvođači mrežnih igara često inzistiraju na jakim zaporkama i opreznom rukovanju istih te opetovano napominju da mnoge sumnjive stranice sadrže keyloggere koji su namijenjeni krađi korisničkih računa. Spomenuti rade na princip da bilježe otipkane kombinacije korisničkog imena i zaporke, te ih šalju ilegalnim preprodavačima. Tvrtka Symantec je tako nedavno otkrila server s bazom od čak 44 milijuna ukradenih korisničkih računa koji je navodno bio samo srce razgranate mreže.

Korisničke račune je provjeravao automatizirani program kako bi otkrio koje je isplativo preprodati, a podaci su navodno povezani sa 18 web stranica i u njima se našlo 210.000 računa World of Warcrafta, 60.000 računa Aiona, dva milijuna računa PlayNC-a te čak 16 milijuna računa Wayi Entertainmenta. Symantecovci preporučaju stalne nadogradnje antivirusnih i antispyware programa te česte promjene lozinki kako bi igrači izbjegli krađe.

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije