http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Red Dead Redemption

Red
Datum objave:
28.05.2010 14:03
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Pogledajte recenziju igre godine! Da, ovaj spektaklurani sandbox ep s tematikom Divljeg zapada je uistinu tako dobar!

Malo tko nije čuo za Rockstar i za njihov Grand Theft Auto IV. Riječ je o sandbox igri koja je podigla mnoge moralne kontroverze, ali se istovremeno probila do vrha svih top ljestvica. Studio je stekao svjetsku slavu te su svi s nestrpljenjem iščekivali njihov sljedeći veliki naslov. Čekao se Red Dead Redemption koji pokušava GTA IV sandbox formulu ubaciti u svijet Divljeg zapada. U tome je itekako uspio, jer već sada mirne duše možemo reći da je Red Dead Redemption jedna od najboljih, ako ne i najbolja igra ove godine. Stvar je u tome da su autori stvorili virtualni svijet s još neviđenom razinom detalja. Iako bi vam se na prvi pogled činilo da su pustare Divljeg zapada prazna i sumorna mjesta, situacija je posve drukčija.

 

Naime, igra je nakrcana nevjerojatnim brojem sitnica i lajt elemenata koje su autori pokupili iz bezbrojnih filmova i romana ove tematike. Možete raditi apsolutno sve što vam padne na pamet. Želite ubiti zvečarku i oguliti joj kožu? Samo naprijed. Želite postati progonjeni bandit za kojim je raspisana tjeralica? Uopće nije problem, samo fino upucajte u leđa neku usidjelicu i na vrat ćete si navući potjeru. No za razliku od Grand Theft Auta, ova vas igra ne tjera da budete okorjeli kriminalac. Što je dobro, jer nam je inzistiranje na sociopatskom ponašanju u Grand Theft Autu već krenulo ići na živce. Ovdje možete biti dobar ili zao. Sve ovisi o vama i vašim moralnim odabirima. No kakvi god ćete biti, s vama će uvijek biti i vaš vjerni konj.


Konj je zapravo pandan automobilima iz GTA IV. Ali kakav pandan! Kljuse je izuzetno brzo te ga na ograničeno vrijeme možete potjerati u turbo. Konji se mogu donekle pentrati uz brda te su u stanju preskakivati manje prepreke poput kamenja i ograda. Uglavnom, iskustvo jahanja je prvorazredno, a osjećaj brzine autentičan i jak. Tu je još hrpa detalja poput bizarnosti da ljude možete zavezati lasom i staviti ih na tračnice. A kada stigne lokomotiva, znate što slijedi. Uglavnom, igra je nakrcana i nevjerojatno zabavna. U video recenziji smo se dotakli još hrpe njezinih posebnosti i podrobnije pojasnili zašto je Red Dead Redemption tako dobar. Uživajte i molite kojeg god sveca štujete da ovo čim prije stigne i za PC. Red Dead Redemption je naime, barem za sada, Playstation 3 i Xbox 360 ekskluziva.
Red Dead Redemption

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije