http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Alien Breed: Impact

AlienBreed
Datum objave:
09.06.2010 13:45
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Pogledajte kako je ispao remake legendarnog Amiginog hita iz davne 1991. godine

Veterani, radujte se jer ovo je igra za vas! Upravo tako, svi oni gejmeri koji su lagano zakoračili u treće deseteljeće života sigurno će prisjetiti ovoga hita iz davne 1991. godine. Igra je se prvi puta pojavila na nekima nikada prežaljenoj Amigi, da bi nakon nekog vremena u nešto degradiranijem izdanju bila prerađena i za DOS PC. No to je povijest, dok je pred nama nešto sasvim... Isto. Tako je, Alien Breed: Impact zapravo uopće nije promijenio svoj koncept. I dalje je riječ o klasičnoj izometrijskoj SF pucačini u kojoj tamanite Aliene. Pritom se probijate kroz beskonačne hodnike infestiranog svemirskog broda i tražite spas u onim danas gotovo arhetipskim liftovima.

 

Postavlja se jedno veliko pitanje: može li igra u ovom obliku privući nove generacije. Samo donekle - dovoljno je krvava i dinamična da mlađim gamerima ukrade koji sat, no istovremeno ne donosi skoro nikakve važnije inovacije, pa djeluje zastarjelo. Pri igranju Alien Breed: Impacta treba malo zažmiriti na ove nedostatke. Naime, igra je izuzetno jeftina i mala. Možete je skinuti sa Steama i Playstation networka, košta svega deset eura i teži samo osam stotina megabajta. Nevjerojatan podatak za današnje naslove koji kad kada zauzimaju cijele Blu Rayeve. Ne, Alien Breed: Impact nije igra koju ćete igrati tjednima. Ovo je jedan slatki akcijski odmak od onih ozbiljnijih naslova. Ovo je istovremeno i jedan romantični pogled u gejmersku prošlost bez koje ne bi bilo današnje nabrijane sadašnjosti.


Alien Breed: Impact

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije