http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NACIJA IGRAČA

Amerikanci se sve više igraju

Prosječna dob igrača opet je porasla, žene sve više igraju mrežne igre, a u više od dvije trećine američkih kućanstava igraju se videoigre
Igrače videoigara se prije dvadeset godina smatralo čudacima, no otada se mnogo toga promijenilo. Entertainment Software Association (ESA) proveo je istraživanje za prošlu godinu koje pokazuje da se u čak 68 posto američkih kućanstava igraju videoigre, što je povećanje od tri posto u odnosu na godinu ranije.

Čak 42 posto američkih kućanstava ima neku konzolu za igranje, odrasli igrači se u prosjeku igraju videoigrama 12 godina, dok je prosječna dob igrača 35 godina. Daljnji ohrabrujući podaci kažu da čak 77 posto roditelja smatra da je roditeljska kontrola u igrama korisna, dok gotovo polovina prodanih naslova u prošloj godini nosi oznaku podobnosti E (Everyone). Vjerojatno najzanimljiviji postotak tiče se mrežnih igara u kojima ljepši spol sudjeluje s čak 43 posto - dečki, probudite se.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije