http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KOREJSKI OFFSIDE

Igrači StarCrafta lažirali mečeve

Dok Hrvatsku potresa afera Offside, na drugom kraju svijeta otkrivena je slična sportska prevara - StarCraft je, naime, sport!
Južna Koreja je jedina država u kojoj su profesionalni igrači videoigara cjenjeniji od nogometnih zvijezda, stoga ne čudi što ju je potresla afera koja je izbila prošlog mjeseca, slična Offsideu koji upravo trese Hrvatsku, ako ne i veća. Naime, KeSPA, koja organizira profesionalnu ligu i dogovara prijenose mečeva na javnoj televiziji, otkrila je da su jedanaestorica igrača namještala mečeve i povezala se s podzemljem koje vodi kladionice.

Nije riječ o drugorazrednim igračima za koje nitko ne zna, već o bogatim, slavnim i vrhunskim igračima, pravim zvijezdama kojima uistinu nije ništa nedostajalo u životu. Svima otkrivenima zabranjeno je daljnje bavljenje StarCraftom, izbačeni su iz lige, a oduzeta su im i sva priznanja povezana s tom popularnom videoigrom - kao da je nikad nisu ni igrali.

Pomama za StarCraftom započela je još 2003. godine...

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije