http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BITKA ZA AMERIKU

Homefront

Homefront
Datum objave:
15.06.2010 16:07
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Obranite svima nam dragu Ameriku od invazije agresivnih Korejaca u ovoj eksplozivnoj novoj pucačini
Godina je 2027. i Sjeverna Koreja je izvršila invaziju na SAD. Korejska vojska koja u svojim redovima broji na milijune jedinki je uz pomoć najsofisticiranijeg oružja zauzela američku zapadnu obalu te je zagadila rijeku Mississipi nuklearnim otpadom i tako napravila koridor uzduž zemlje, onemogućujući američkoj vojsci da poduzme odgovarajuće mjere obrane. Milijuni Amerikanaca prepušteni su sami sebi, skrivajući se u zakamufliranim zajednicama od agresorskih patrola. Malu nadu tim zajednicama dat će grupa entuzijasta (čitaj: samoubojica) koji će se pokušati oduprijeti toj žutoj najezdi oslobađajući grad po grad, mjesto po mjesto.

To je otprilike stanje koje ćete zateći u ovoj najnovijoj pucačini iz prvog lica. Homefront rade programeri iz Kaos Studiosa koji su najpoznatiji po igri iz 2008. godine naziva Frontlines: Fuel of War. U Frontlineu igrat ćete kao vojnik koji se pridružuje već spomenutim 'domobranima' u očajnoj bici za preživljavanje. Elementi gameplaya koji Frontilne izdvajaju od većine takvih pucačina jesu poznate lokacije na američkom tlu koje će u većini slučajeva biti potpuno devastirane. Igra će započeti u državi Colorado odnosno u prekrasnim Rocky Mountaines, koji su baš kao i ostatak Amerike dobrano uništeni u invaziji.

Kako će igra odmicati, tako ćete se sve više približavati zapadnoj obali boreći se na lokacijama uzduž stjenovite obale Pacifika. Druga stvar po kojoj je Homefront specifičan u odnosu na druge jest njegova akcija koja će vam razinu adrenalina držati na povišem nivou te (ne biste vjerovali) nedostatak prerenderiranih animacija. Naime, priča i dijalozi se dešavaju u realnom vremenu tj. u igrinom engineu, baš kao u serijalu Half – Life tako da je taj element svojevrsni igrin kuriozitet. Zadnji element su igrine 'igračke' odnosno njeno futurističko oružje i vozila koja će se moći koristiti.

Kada govorimo o gameplayu, spomenut ćemo sustav zaklona, a kako je ovo igra kojoj je akcija srednje ime, moći ćete se sakrivati iza ili pokraj bilo čega što mislite da vam može pružiti kvalitetnu zaštitu od neprijateljske vatre. Borbe će se odvijati kako na otvorenim bojištima tako i u skučenim i uskim naseljenim područjima. Oružja su, kako smo prethodno spomenuli, raznovrsna i vrlo zanimljiva. Spomenut ćemo i multiplayer komponentu koja će činiti bitan segment ovog naslova. Nažalost, izdavač THQ krije informacije o tome kao zmija noge pa vam neke konkretnije stvari ne možemo reći.   

S tehničke strane Homefront će imati (nadamo se) detaljno razrađene modele likova te vrlo lijepu grafiku, ali moramo naglasiti kako je igra još u ranoj fazi izrade pa teksture nisu još na zadovoljavajućoj razini. Jako se pazilo na dizajn igre i scenarij, koji je, kako bismo se izrazili, tipično američki. Zvuk je također odličan i zasigurno je zasada jedan od najboljih elemenata igre zbog orkestralne muzike i promjenjive dinamike.

Homefront nas je definitivno iznenadio svojom originalnošću i zanimljivim, ali pomalo isforsiranim scenarijem. Kako god bilo, ovaj naslov bi mogao biti jedan od najugodnijih iznenađenja ove godine, iako ćemo za neke ozbiljnije ocjene morati još malo pričekati. Igra bi se trebala pojaviti i za konzole i za osobna računala, a njen izdavač još nije objavio datum izlaska, ali se barata s početkom iduće godine.


Homefront Trailer

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije