http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

MEDALJA ČASTI

Medal of Honor

Medal of Honor
Datum objave:
17.06.2010 16:15
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Budite spremni na povratak jednog od pionira FPS žanra koji bi lako mogao biti jedno od ugodnijih iznenađenja ove godine
Onaj tko nije čuo za Medal of Honor, pionira u FPS žanru videoigara u vrijeme prijašnje dvije generacije konzola ili je vrlo mlad ili pucačine iz prvog lica i nisu baš njegova furka. Nažalost, njegov put je u jednom trenutku otišao u krivom smjeru, pa su njegovim stopama krenuli serijali poput Battlefielda i Call of Dutya. U svakom slučaju, novi Medal of Honor je pred vratima, a mi ga s nestrpljenjem iščekujemo kako bismo posvjedočili njegovom uskrsnuću.  

Novo uprizorenje bi se trebalo vratiti u modernijem izdanju, što je sada apsolutno u modi, a zanimljivo je da na naslovu rade dva programerska studija koje pod svojim okriljem drži EA. Tako singleplayer komponentu radi ekipa iz EA Los Angelesa, dok je izrada multiplayera pripala iskusnoj ekipi po pitanju mrežnog igranja, EA DICE. Takav koncept izrade ovog naslova nam govori da možemo očekivati zanimljivu igru za jednog igrača, ali i napetu i nepredvidivu borbu u mrežnom napucavanju. Spomenut ćemo i zanimljivost kako DICE svoj segment igre radi u odličnom Frostbite engineu poznatom po svojoj destrukciji okoline. Što se multiplayera tiče, to je sve što zasad znamo jer EA o tome nije otkrio puno detalja. Što se pak singleplayer kampanje tiče, tu su stvari ponešto drukčije.

Medal of Honor vratit će nas u vrijeme rata u Afganistanu, točnije u ranu 2002. godinu gdje ćemo igrati s Tier 1 operativcima, ali i s klasičnim Rangerima. Momke iz ekipe Tier 1 možete shvatiti kao skalpel vojske, iz razloga što oni uvijek kreću prvi i poput skalpela čiste put za ostale trupe. Oni će se probijati iza neprijateljskih linija sa svojim puškama s prigušivačima i svojom high – tech opremom, rješavajući protivnike tiho i nečujno. Taj element gameplaya moramo priznati i nije baš u stilu franšize Medal of Honor.

Sreća naša što je igranje s operativcima Tier 1 samo jedan element gameplaya jer ćemo nakon obavljanja 'tihih' misija, krenut u nešto klasičniji obračun s američkim Rangerima kojima je nečujan ulazak u bazu potpuno nepoznat pojam. Igrajući s njima obavljat ćete misije tipa čišćenja sela ili brdovitog područja od neprijatelja, uništavajući pritom njihova mitraljeska gnijezda. Nakon probijanja obrane i slanja na desetke protivničkih vojnika u vječna lovišta, morat ćete se prošetati do mjesta gdje će vas helikopter čekati kako biste zajedno s vašim suborcima bezbrižno odletjeli u suton. Zanimljiva je sinergija između ta dva tima jer iako po ničemu nisu slični, jedni bez drugih ne bi mogli funkcionirati.

Svi fanovi Medal of Honora pozdravit će još neke elemente igrinog gameplay koji su ostali od svog prethodnika poput virenja preko zaklona i naginjanja. Igrači će moći čak tražiti i municiju od svojih suboraca ukoliko se to pokaže nužnim. Kooperacije između vas i vaših suboraca je vrlo bitan igrin element, a kao u prilog toj tvrdnji reći ćemo da će vaši suborci pokrivati jednu stranu, dok ćete vi istovremeno nadzirati drugu.

Najvažnije pitanje u cijeloj toj priči jest kako će se svi te elementi gameplaya i odvojeni rad dva programerska tima stopiti u jednu finu i zaokruženu cjelinu. Ako se zvijezde poslože u savršenu elipsu i sve sjedne na svoje mjesto i pod pretpostavkom da ste nekada voljeli ovaj serijal, tada se ne morate brinuti za njegovu sudbinu. Zato zapamtite datum 12. listopada 2010. jer bi se na taj dan Medal of Honor trebao pojaviti u slobodnoj prodaji, i to za PC, Xbox360 i PS3.


Medal of Honor Multiplayer
Medal of Honor Trailer

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije