http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT SPECIJAL

E3 - reportaža

E3_400x300
Donosimo reportažu s ovogodišnjeg sajma videoigara E3

Electronic Entertainment Expo, popularniji kao E3, najslavniji je svjetski sajam industrije videoigara, a svake godine organizira ga Entertainment Software Association (ESA), udruga koju čini većina najvećih svjetskih izdavača videoigara.


Na E3-u se svake godine najavljuju i predstavljaju nove igre za sve platforme te se demonstrira rad novog igraćeg hardvera. Sajam se tradicionalno održava u Los Angeles Convention Centeru, a ove je godine trajao od 14. do 17. lipnja.

 

Nismo bili tamo, ali pozorno smo slušali i gledali te vam priredili pregled najzanimljivijih naslova s ovogodišnjeg sajma E3. Pogledajte naš kompilacijski video i uživajte.

E3 Specijal

 

A sada nekoliko riječi o predstavljenom hardveru...

 

SONY MOVE
Kao što smo rekli, E3 je često poprište i za prezentaciju novog igraćeg hardvera, a po tom pitanju ove su godine posebno prednjačili Microsoft i Sony, no ni Nintendo nije zaostajao. Na našem ste portalu već čitali o novom Xboxu 360, a sada saznajte dodatne informacije o Sonyjevom Moveu.

 

Radi se o kontroleru u obliku palice prilagođene šaci koji bi se funkcionalnošću najlakše mogao usporediti s već odavno poznatim kontrolerom za Wii. Uz palicu za imitaciju pokreta moći ćete kupiti i dodatnu palicu koja će služiti za navigaciju.

 

Ako se nas pita, stvar bi mogla ispasti genijalno, no ipak nemojmo zaboraviti da je sve ipak počelo s Wii kontrolerom. PlayStation Move u Europi će u prodaju krenuti 16. rujna.

 

Sony Move

 

MICROSOFT KINECT

Svoj odgovor na Sonyjev Move ima Microsoft, i to u obliku Kinecta. Kinect je u biti višestruki senzor koji igraču omogućava interakciju s konzolom i igrama putem gesti, pokreta, glasovnih naredbi i sl.

 

Stvar izgleda vrlo, vrlo zanimljivo, no hoće li moći parirati Sonyjevom Moveu, tek ćemo vidjeti, a zasad pogledajte kako je izgledala Microsoftova prezentacija Kinecta na E3-u. Kinect će u prodaju krenuti 4. studenoga ove godine.

 

Microsoft Kinect

 

NINTENDO 3DS

Kao što možete primijetiti, Microsoft i Sony ulaze u borbu s Wii konzolom te u biti njen koncept odvode na nešto višu razinu. Hoće li uspjeti polučiti uspjeh usporediv s Nintendovim, tek će vrijeme pokazati, no u svakom slučaju pozdravljamo smjer kojim će se gejming učiniti nešto fizičkijim iskustvom što je, ako ništa drugo, barem – zdravo.


Na E3-u nije mirovao ni Nintendo koji je predstavio novu prenosivu igraću konzolu pod imenom Nintendo 3DS. Radi se o naizgled klasičnoj prenosivoj konzoli s ekranom od 3,5 inča, no to je u biti konzola na kojoj ćete moći igrati igre u 3D tehnici, i to bez ikakvih dodatnih pomagala u obliku specijalnih naočala ili nečega sličnog.

 

Za konzolu nije poznata još nijedna igra, kao ni datum izlaska ili cijena, ali čini se da je Nintendo još jednom uspio u naumu da igračima ponudi nešto sasvim inovativno.

 

Nintendo 3DS

 

Za kraj, svakako pogledajte i DODATNIH 10 E3 trailera koji se nalaze ovdje.

 


 

 

 
 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije