http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

CLOUD GAMING

Lansiran OnLive

Onlive
Želite se igrati na PC-u u maksimalnim detaljima, ali imate preslabo računalo? Nema problema, jer sada je tu OnLive
OnLive je naziv projekta o kojemu se priča već nekoliko godina, a stvar je sad napokon zaživjela. Radi se u vrlo inovativnom konceptu 'cloud gaminga', prema kojemu korisnik iznajmljuje igre na određeno razdoblje te ih igra na postavkama na kojima želi, bez obzira na vlastitu konfiguraciju.

Želite na jesen zaigrati Crysis 2 u njegovom punom sjaju, a ne možete si priuštiti novu konfiguraciju? Nema problema, za nekoliko dolara iznajmite igru te se ona pokreće na udaljenim serverima, a vi na svojoj kanti staroj pet godina igrate igru na suludo visokoj razlučivosti i high detaljima. Dakle, treba vam samo dobra internetska veza.

Što se financija tiče, prvo dakako trebate postati pretplatnikom usluge te vam se onda naplaćuje naknada za svaku igru koju želite igrati, ovisno o roku na koji je želite igrati. Konkretno, OnLive trenutno u SAD-u nudi besplatnu godišnju pretplatu svima koji se registriraju sad te jeftiniju pretplatu druge godine. Takav postupak je pohvalan, ali i razumljiv, jer servis je tek krenuo i tek će se vidjeti funkcionira li stvar onako kako bi trebala.  

Igre možete iznajmljivati na tri ili pet dana, ili na duži rok, do sredine 2013. godine. Tako iznajmljivanje Batman: Arkham Asyluma na pet dana stoji 6,99 dolara, što je sasvim prihvatljiva cijena s obzirom da igru u tih pet dana možete bez brige završiti, a ne morate kupovati igru po punoj, višestruko višoj cijeni.

Još nije poznato hoće li se usluga ponuditi i ostalim zemljama, no u Veliku Britaniju stiže krajem 2011. godine, pa onda možemo očekivati i daljnje širenje po Europi.

Radi se o jednom gotovo revolucionarnom projektu za koji se zaista nadamo da će uspjeti, jer omogućava igranje po jeftinoj cijeni bez potrebe kupovanja skupog hardvera, a profitirat će i igraća industrija jer će iz navedenih razloga sigurno pasti i stopa piratstva. Naravno, zaživi li stvar onako kako je zamišljeno.

 

Službeni E3 2010 OnLive trailer

 

Predstavljanje OnLive servisa na GDC 2009 press konferenciji

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije