http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DON VITO SE VRATIO

Mafia 2

Mafia 2
Datum objave:
01.07.2010 16:37
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nastavak kultnog sandbox naslova iz 2002. donijet će nam još intrigantniju priču, više prostora za istraživanje te mnogo brutalnije puškaranje
Svi fanovi velikog PC hita iz 2002. imali su priliku istraživati veliki otvoreni svijet iz trećeg lica, voziti razne automobile, slušati odličan soundtrack i proživljavati zanimljivu priču. Programeri iz 2K Czech i 2K Games pripremaju Mafiju 2 koja bi sve postojeće elemente trebala podići na novu višu razinu. Osim priče, novu Mafiju će pokretati nadograđeni Illusion engine, finiji osjećaj upravljanja vozilima te puno krvavije napucavanje.

Za početak recimo da se Mafija 2 radi istovremeno za tri platforme. Za PC, Xbox360 i PS3. Oni koji su igrali prvu Mafiju vjerojatno će se sjetiti toga da  konverzije za Xbox i PS2 nisu bile na razini one za osobno računalo, ali s punom odgovornošću možemo reći da se to neće ponoviti u nastavku. Da bismo potkrijepili taj podatak, reći ćemo da na tom segmentu radi otprilike 120 programera. Vaše polje djelovanja, odnosno svijet u Mafiji 2 će biti dvostruko veći od onog u prethodniku a zanimljiva je i činjenica da ovog puta neće biti dosadnog loadanja prilikom ulaska u jedan od stotinu igrinih interijera poput kuća, garaža, gostionica i sličnih drugih objekata.

Radnja prve Mafije obuhvaćala je razdoblje iz 20-ih godina prošlog stoljeća, gdje je u Americi taj period bio znan kao Roaring Twenties. Nova će Mafija biti nešto suvremenija pa će se radnja odvijati između 40-ih i 50-ih godina što za gameplay znači da će biti nešto bržeg tempa s modernijim oružjima i boljim automobilima. Modernija će biti i policija, što će u  ići u vašu korist, jer će policajci biti vrlo slični onima iz američkih filmova kada ih vidite kako sjede na haubi jedući krafne. To znači da vas plavci više neće loviti na kraj svijeta zbog nekakvog manjeg prometnog prekršaja, nego bi zbog svoje lijenosti mogli odustati nakon svega nekoliko zavoja. Ali ako krenete gaziti nevine pješake, budite sigurni da će policija koja vas ugleda pozvati pojačanje kojem će biti teško umaknuti.

Radnja Mafije 2 dešavat će se u fiktivnom gradu imena Empire City koji jako podsjeća na New york iz kraja 40-ih. Igrat ćete u ulozi Vita koji se živ i zdrav vratio iz krvavog rata koji je izabrao umjesto služenja zatvorske kazne zbog oružane pljačke. Vrativši se dolazi u kontakt sa svojim starim prijateljem Joeom te se tu priča počinje kotrljati. Mafija 2 napravljena je na način da ćete krenuti s dna kriminalne ljestvice penjući se prema njezinu vrhu, simulirajući time život pravog mafijaša. O načinu na koji ćemo igrati novu Mafiju najbolje nam je pojasnio njezin pisac i direktor Daniel Vavra. Prema njegovim riječima, prva Mafija  bila je hommage starim gangsterskim filmovima pa bi je na neki način mogli okarakterizirati i kao romantičnu inačicu tog doba. Nova Mafija će biti puno sirovija, realnija, mračnija, a posljedice takvog okruženja osjetit ćete vrlo brzo.

U borbi za prevlast sukobljavat ćete se s još tri familije: Falconis, Vincis i Clementes. U svim situacijama vi ste taj koji drži kontrolu i kako će se one rasplesti, ovisi samo o vama. Drukčiji postupci definiraju i drukčiji tijek gameplaya, tako da će i kraj igre ovisiti o tome kako ste reagirali u nekim ključnim situacijama. Ako i zeznete neku misiju, nećete je svaki put morati ponavljati, ali će to donijeti određene posljedice koje će se manifestirati u kasnijim dijelovima igre.

Vizualno, Mafija 2 izgleda sjajno. Gameplay namjerno nismo htjeli uspoređivati s Grand Theft Autom 4, ali kada pogledamo vizuale jedne i druge igre, dolazimo do zaključka da bi Mafija 2 mogla podići grafičku ljestvicu kada su u pitanju open world igre. Kada govorimo o grafici, moramo spomenuti i suradnju s Nvidiom i njihovom tehnologijom PhysX zbog koje bi fizika u igri mogla i trebala biti nešto što do sada još nismo imali priliku vidjeti ni u jednom drugom naslovu.

Ovaj, po svemu sudeći, jedan od kandidata za igru godine trebao bi izaći krajem kolovoza, i to istodobno za osobno računalo, Xbox360 i PS3.      Mafia 2 Gameplay
Mafia 2 PhysX Trailer

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije