http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Što se tu prodaje?

TOP LISTE

Harry
Kao i svakog mjeseca, tvrtke koje statistički prate zabavnu i druge industrije izvještavaju o prodaji videoigara i stanju na tržištu. Kakva je situacija bila u svibnju, provjerite u nastavku

U odnosu na travanj, tržište videoigara bilježi pad prodaje igara za pet posto te pad prodaje hardvera za čak 20 posto. Tako je prihod od igara u SAD-u iznosio 823,5 milijuna dolara, a od igraćeg hardvera 241,5 milijuna dolara.


Daleko najprodavanija konzola je i dalje Wii s više od 334.000 prodanih primjeraka, drugi je Xbox 360 sa 194.600 prodanih primjeraka, pa PS3 s nešto više od 154.500 prodanih primjeraka. Nintendo DS prodan je u 383.700 milijuna primjeraka.


Što se najprodavanijih igara u svibnju tiče, top lista za Veliku Britaniju u svibnju izgleda ovako:


1.   LEGO Harry Potter: Years 1-4
2.   Red Dead: Redemption
3.   Super Mario Galaxy 2
4.   Tiger Woods PGA Tour 11
5.   2010 FIFA World Cup
6.   Dance on Broadway
7.   Just Dance
8.   Modern Warfare 2
9.   Naughty Bear

10. Sniper: Ghost Warrior


Ova top list odražava prodaju igara na svim platformama. Na prvom se mjestu nalazi nova igra iz LEGO franšize čiji komercijalni uspjeh nikada nije ni bio u pitanju s obzirom na horde fanatičnih obožavatelja čarobnjaka iz pera J. K. Rowling.


Slijedi fantastični Red Dead: Redemption koji je ovih dana dosegao brojku od 1,5 milijuna prodanih primjeraka.  Na petom mjestu je vrlo aktualna FIFA posvećena trenutnom svjetskom nogometnom prvenstvu. Nevjerojatno, ali istinito – na listi je još uvijek i Modern Warfare 2 izašao prije više od šest mjeseci. Tu je i Sniper: Ghost Warrior, koji smo i mi nedavno recenzirali.

 

Izvan top 10 su i hvaljeni Transformers: The War for Cybertron na 11. mjestu te Battlefield: Bad Company 2 na 12. mjestu. I još nešto za kraj, svakako nas pratite i 7. srpnja 2010, kada ćete moći vidjeti recenziju prve igre s ove top ljestvice, LEGO Harry Potter: Years 1-4!!!

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije