http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

TRKAĆI MMO

Test Drive Unlimited 2

TestDrive2
Datum objave:
06.07.2010 16:26
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Vožnja po predivnim sunčanim otocima u nekim od najluksuznijih i najskupljih automobila na svijetu… Život je upravo postao za nijansu ljepši
Originalni Test Drive Unlimited bio je ogromna kako online, tako i offline trkaća igra u kojoj ste se vozili cestama otoka O'ahu izazivajući ostale vozače na međusobno utrkivanje. Cilj igre je bio skupiti dovoljnu količinu novaca kako biste pokupovali što luksuznije i što skuplje automobile što ih ovaj svijet nudi. Test Drive Unlimted 2 polazi od iste premise, ali ovoga puta u nešto drukčijem ambijentu. Iako ne potpuno drukčijem, ali u svakom slučaju većem i ljepšem od onog u prethodniku. Naime, u nastavku ćete se imati priliku voziti po obroncima mediteranskog otoka Ibize, poznatog po svojim razularenim noćnim provodima i zabavi koja nikada ne prestaje.

Koncept novog TDU je vrlo zanimljiv i ako ste misli da je TDU 2 još jedna obična trkačina u nizu, onda ćete se gadno prevariti. Ovaj naslov bismo mogli okarakterizirati kao mješavinu između tradicionalne arkadne jurnjave s natruhama simulacijskih elemenata te MMO-a. Sada kada ste pročitali ovu rečenicu, sigurno vam ništa nije jasno. Dio oko arkadne jurnjave s elementima simulacije još nekako, ali otkud se kratica MMO koja stoji za massively multiplayer online ugurala u ovo društvo? Razlog tomu je veliki naglasak programera iz Eden Gamesa na igrinu multiplayer komponentu koja bi trebala imati neke elemente MMO-a.

To otprilike znači da ćete moći ulaziti i razgledavati tuđe 'domove' te čak s drugim igračem sjesti u automobil koji potencijalno namjeravate kupiti. Igra će podržavati i čitav niz tzv. virtualnih emocija te voice chat ukoliko imate slušalice s mikrofonom. Moći ćete i osnovati i trkače klubove u kojima ćete se nalaziti sa svojim prijateljima te si ponosno pokazivati automobile koje ste sredili po vašem ukusu. Moramo napomenuti da se istovremeno može biti član samo jednog kluba, tako da birajte mudro. Članovi kluba će se moći međusobno natjecati kako bi se odabrao vođa ili će se klubovi moći natjecati među sobom u grupnim utrkama. Kao što vidite, mogućnosti je pregršt i svatko bi trebao moći pronaći nešto po svome ukusu.  

TDU 2 se ne svodi sve samo na mahnitu jurnjavu po bespućima Ibize, već je tu posrijedi puno dublji koncept koji ima i svoju socijalnu komponentu. Kad govorimo o bespućima, treba naglasiti da će u igri biti ni manje ni više nego 930 kilometara cesta, s time da će oko 310 kilometara pripasti off-roadu. Prateći forume, želje i molbe igrače zajednice, programeri su ubacili izmjenu dana i noći tako da ćete otok moći doživjeti i u svom kabrioletu vozeći se prema zalasku sunca. Ciklusi će se mijenjati svaka dva i pol sata realnog vremena, što je odličan potez izdavača i znak da su spremni saslušati, a u ovom slučaju i ispuniti želje igrača.


Cijela poanta igre je krenuti od nule te postati netko i nešto u TDU svijetu kako biste mogli skupiti svih 208 automobila koji postoje u igri. Kako biste ih sve mogli nekamo pospremiti, trebat će vam dosta prostora, a za to će se pobrinuti jedna od 100 različitih kuća koju možete posjedovati. Auti su napravljeni vrlo realno, a unutrašnjost im je vjerna stvarnoj do najsitnijih detalja. Programeri su pazili i na dosljednost u kreiranju okoline, pa je tako otok Ibiza također vrlo detaljno prenesen u ovaj naslov.

Za konačni sud o Test Drive Unlimited 2 pričekat ćemo jesen, točnije kraj rujna kada bi se ovaj biser trkaćeg žanra trebao pojaviti za PC, Xbox360 i PS3.Test Drive Unlimited 2 TrailerTest Drive Unlimted 2 Gameplay

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije