http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VRAĆANJE KORIJENIMA

Driver: San Francisco

Datum objave:
20.07.2010 10:00
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nakon višegodišnje kreativne stanke novi Driver vraća se na igraću scenu na velika vrata
Prošlo je dugih jedanaest godina otkada je prvi Driver debitirao i time popločio put za igre sličnog tipa. Originalni Driver je između ostalog bio i sinonim za originalni koncept te se smatra da je bio prva prava open-world 3D igra, a usto je bio nedodirljiv kada govorimo o akcijskim automobilskim jurnjavama. I tada je došao - Grand Theft Auto 3. Od tog trenutka Rockstarov naslov je počeo biti predmet obožavanja te je na sebe skrenuo sva svjetla reflektora, tako da su programeri Drivera željeli napraviti nešto po uzoru na njega. Tu je za njih sve krenulo po zlu, te se Driver izgubio u moru klonova koji su počeli nicati kao gljive poslije kiše. Otada do danas možemo nabrojati na desetke sličnih, više ili manje uspješnih pokušaja kopiranja Grand Theft Auta, ali bez većih i značajnijih uspjeha. To bi se ove godine moglo promijeniti. Dobro, možda ne u smislu svrgavanja 'kralja' i preuzimanja njegovog prijestolja, ali se novi Driver može smatrati kao vrlo opasan i ambiciozan konkurent za to mjesto. U novom Driveru originalni protagonist se vraća u ulogu vozača, ali ovog puta i on s pokojim asom u rukavu.

Kao što smo rekli, Driver se vraća svojim korijenima, i to s odličnim on-foot dijelovima koji su bili uvjerljivo najslabiji segment prethodnih naslova. Igrina radnja će se odvijati u malo prearanžiranoj verziji San Francisca. Sve u svemu, igra će sadržavati oko 400 km cesta, što prema izdavaču Ubisoftu čini ovu igru jednom od najvećih open-world igara uopće, iako mi baš nismo sigurni koliko je taj podatak točan.

Što se samog gameplaya tiče, Driver se uvelike fokusirao u nastojanju da nam priušti neopisiv osjećaj brzine prilikom naganjanja po mnogobrojnim ulicama San Francisca. Fanovi serijala će se obradovati činjenicom da će prvi put Driver sadržavati licencirane marke automobila, što nam govori da se u ovaj projekt ušlo poprilično ambiciozno i s dosta velikim budžetom. Još jedna zanimljivost Driver: San Francisca je u prebacivanju lika kojim igrate iz automobila u automobil. Dopustite da malo to pojasnimo.

Taj manevar prebacivanja izvodit ćete jednostavnim pritiskom gumba na svom kontroleru ili tastaturi. Nakon što to učinite, 'plutat' ćete do trenutka kada izaberete novu jurilicu te još jednim klikom zasjest na novo vozačko mjesto i nastaviti potjeru ili bijeg, ali i možda započeti novu misiju. Naprimjer: recimo da se prebacite u policijski automobil koji je baš u sumanutoj potjeri za kriminalcem. Luda stvar kod tog sistema je što možete pokušati uhvatiti  počinitelja policijskim vozilom ili se možete prebaciti u neko veće vozilo koje dolazi iz suprotnog smjera te se zabiti ravno u njega.

Takvo preuzimanje identiteta drugih vozača i odigravanja misija koje su usko vezane za njihovo zanimanje ili život definitivno je zanimljiv koncept koji bi se mogao pokazati vrlo uspješnim. Igra će sadržavati i multiplayer mode koji će također imati podosta toga za pokazati. Iako s još dosta posla pred sobom, programeri iz Ubisofta bi mogli Driveru vratiti stari sjaj kakav je imao original. Igra bi se trebala pojaviti krajem ove godine ili početkom iduće, i to za osobna računala i konzole nove generacije.Driver: San Francisco Gameplay

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije