http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ISTRAŽIVANJA

Nasilne videoigre pomažu protiv stresa i depresije

Call of Duty 2
Istraživanja ponašanja igrača koji igraju nasilne videoigre uglavnom su negativna, no najnovije kaže da nasilje u igrama pomaže u rješavanju stresa i depresije
Profesor Christopher Ferguson sa sveučilišta A&M International u Teksasu nedavno je proveo istraživanje čiji je konačni zaključak taj da igranje nasilnih videoigara pomaže u borbi protiv stresa i depresije. Istraživanje je provedeno na četirima grupama studenata koji su podvrgnuti znanstveno prihvaćenom izazivaču stresa Paced Auditory Serial Addition Tasku.

Nakon toga, prve dvije grupe igrale su nasilne videoigre Hitman: Blood Money ili Call of Duty 2, treća je morala igrati nenasilnu sportsku simulaciju Madden 2007, a četvrta zbog tehničkih problema nije imala nikakvih obaveza. Dobiveni rezultati kazuju to da grupe koje su igrale ne pokazuju nikakvo povećanje ni smanjenje agresije uzrokovano stresom, no primijećeno je to da oni koji su igrali nasilne igre prokazuju mnogo manje neprijateljstva i depresije od onih koji su se bavili nenasilnim igrama ili uopće nisu igrali.

Kompletno istraživanje objavljeno je u 15. broju stručnog časopisa European Psychologist.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije