http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

MEGALOMANIJA

Google investira u videoigre

Google je od najpopularnijeg pretraživača na internetu postao megakompanija koja investira u mnoge djelatnosti, među kojima i u videoigre
Prema najnovijim informacijama, Google je do sada investirao gotovo 200 milijuna dolara u razvojni tim Zynga, najpoznatiji po 'socijalnim' hitovima Farmville i Mafia Wars na Facebooku. Kako smo ranije pisali, Zynga nije pretjerano zadovoljna partnerstvom s Facebookom i navodno intenzivno traže nove partnere. Spominjalo se partnerstvo s Yahooom, MSN Game Portalom, no Google je izgleda najozbiljniji kandidat za suradnju.

Od 'skromnih' 29 milijuna dolara zarade, Zynga je narasla na 350 milijuna samo u prvoj polovici 2010, dok su tvrtkina predviđanja za iduću godinu ogromnih milijardu dolara. S obzirom na to da Google ima želju stvoriti portal za igranje Google Games, suradnja sa Zyngom im je stigla kao naručena jer ima li boljeg načina za promociju najpopularnijih i najigranijih videoigara na internetu od one putem najpopularnije tražilice koju svakodnevno koriste stotine milijuna internauta.

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije