http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IMPRESIVNO

StarCraft 2 stajao je 100 milijuna dolara

StarCraft 2
Dan izlaska jedne od najiščekivanijih igara u povijesti sve je bliži, a Wall Street Journal otkrio je koliko je Blizzard uložio u razvoj StarCrafta 2
StarCraft 2: Wings of Liberty, prvi od triju dijelova igre, gotov je i sada je vjerojatno na umnažanju i u distribuciji. Pomalo ni sami ne možemo vjerovati u to da je datum izlaska StarCrafta 2, nakon tolikih godina iščekivanja – toliko blizu. Wings of Libery, naime, izlazi 27. srpnja, za nepunih sedam dana!

Prvi StarCraft izišao je prije dugih 12 godina, a do danas je prodan u impresivnih 11 milijuna primjeraka. U Južnoj Koreji stekao je i status nacionalnoga sporta gdje ga igraju profesionalci u službenim ligama. Wall Street Journal, službeno glasilo Wall Streeta, otkriva da je Blizzard u rad na svim trima dijelovima StarCrafta 2 uložio čak stotinu milijuna američkih dolara. Naglašavamo, to su samo troškovi izrade, a troškovi marketinga još će prilično dići sveukupnu svotu. Za usporedbu, Gran Tourismo 5 do sada je stajao 60 milijuna dolara.

Izvršni direktor Blizzarda Bobby Kotick izjavio je da od StarCrafta 2 očekuju između 500 milijuna i milijardu dolara zarade.

StarCraft 2 u razvoju je godinama i od njega se očekuje puno, no sigurni smo da Blizzard ništa nije prepustio slučaju te nas još samo sedam dana dijeli od igre koja će obilježiti ne samo ovu godinu, već i – usuđujemo se reći – desetljeće.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije