http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PAMETNO ULAGANJE

Disney se okreće društvenim videoigrama

Velike izdavačke kuće sve više ulažu u tzv. društveno igranje, a posljednji potez u tom smjeru povukao je Disney
Prošle godine Electronic Arts kupio je tvrtku Playfish za 400 milijuna dolara, a prije nekoliko dana sličan je potez povukao Disney kupovinom Playdoma (poznat po igri Mobsters na Facebooku) za 563 milijuna dolara. Oba slučaja su povezana s obzirom da je riječ o velikim izdavačkim tvrtkama koje su dosad objavljivale ozbiljne igre, a tvrtke koje su kupili bave se društvenim videoigrama.

Za razliku od klasičnih igara, postoje i one koje zanimaju igrače koji tu i tamo zaigraju kakav naslov koji je sadržajem i cijenom prilagođen širokim masama, nerijetko i besplatan. Takve igre nazivaju se društvenima, a najpoznatiji primjer je Farma na Facebooku. S obzirom da društvene igre uzimaju sve više maha, što ste vjerojatno primijetili ako imate profil na Facbooku, izdavači kupuju timove sposobne izraditi takve videoigre, a u Disneyu su svjesni da iza čitave priče stoji velik novac koji treba pokupiti. Disney će dati svoje franšize, likove i priče, dok će ih Playdom prilagoditi širokom krugu ljudi.

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije