http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NOVA TEHNOLOGIJA, NOVA CIJENA

3D poskupljuje cijenu videoigara

3D ulazi na velika vrata i u svijet videoigara, a najava Nintendovog 3DS-a mogla bi imati i jedan negativan učinak - više cijene igara
Najavljen tijekom sajma E3 Nintendov 3DS je uistinu konzola budućnosti. U Nintendu kažu da će 3D efekti biti vidljivi bez posebnih naočala, što je na ostalim konzolama i na PC-ju neizvedivo, a analitičar Wedbush Morgan Securitiesa, Michael Pachter, misli da bi to moglo dovesti i do podizanja cijena samog softvera. Kako to objašnjava Pachter, razvoj 3D videoigara za 3DS bit će daleko skuplji od onih za klasični DS, što bi Nintendu omogućilo podizanje cijena.

Trenutna prosječna cijena videoigara (kažemo prosječna, jer cijene variraju od 15 do 35 dolara) za DS je oko 25 dolara, a novi bi naslovi mogli u prosjeku koštati oko tridesetak dolara, pa i više. Ipak, Pachter smatra da je 3DS revolucionarni uređaj koji će se prodavati u milijunima primjeraka čak i po cijeni iznad 250 dolara.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije