http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Starcraft 2: Wings of Liberty

Starcraft 2
Datum objave:
30.07.2010 12:00
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nakon dugih dvanaest godina čekanja došao je nastavak jedne od najboljih strategija svih vremena

Nismo često u prilici recenzirati nastavke igara koji se se čekali više od jednog desetljeća. No premda je Starcraft 2 u razvoju dvanaest godina, sigurni smo da nema PC igrača koji nije čuo za original, bez obzira na to jesu li neki od tih PC igrača prilikom njegove pojave imali dvije ili tri godine. Naime, Starcraft 1 je bio i ostao jedan od najboljih RTS-ova svih vremena. Kao što vam je poznato, ova je igra oko sebe okupila horde sljedbenika koji su s posebnom strašću oformili razne MP klanove. Štoviše, Starcraft turniri se igraju i dan danas, što dovoljno govori o popularnosti ove igre.

 

Raditi recenziju nastavka stoga je izuzetno složen i odgovoran posao. Pogotovo ako imate na umu da je igra izašla tek prije nekoliko dana. Upravo zato smo se zato za izradu odvojenih recenzija. Danas ide recenzija singleplay komponente, to jest kampanje, a jednom drugom zgodom ćemo se dotaknuti i samog multiplaya. Uglavnom, Starcraft 2 je definitivno igra o kojoj se ima što pisati. Međutim, nemojte od nje očekivati nekakve kerefeke i izmišljanje tople vode. Starcraft 2 nema nikakve pretjerano inovativne koncepte. Što je, barem po nama, sasvim u redu, jer zašto upropaštavati savršeno funkcionalni koncept originala.

 

Starcraft 2 je zapravo ispolirana jedinica. A ispolirano je apsolutno sve: tu je vrhunska 3D grafika, pažljivo izbalansirane jedinice od kojih su mnoge posve nove, zanimljiv sustav napredovanja i fantastično koncipiran svemirski brod Hyperion koji vam služi kao baza i mjesto za predah. A ako slučajno ne znate, ovo je samo prvi dio nove Starcraft 2 trilogije. Naime, u Wings of Liberty je samo terranska kampanja, dok će kampanje sa Zergovima i Prottosima izaći kao nezavisni dodaci. Iako se ovo nekima može činiti kao prevara, vjerujte nam da nije jer ćemo na ovaj način još bolje i još detaljnije upoznati svaku od zaraćenih strana. Eto, nakon ovog laganog uvoda pozivamo vas da pogledate videoprilog u kojem ćete spoznati duh i atmosferu ove dugo očekivane, ali prvorazredne igre. 

 

Ekskluzivna video recenzija Starcrafta 2!

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije