http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PAŽNJA, PAŽNJA

StarCraft 2 prži grafičke!

StarCraft 2: Wings of Liberty već je i službeno najbrže prodavani RTS u povijesti gaminga, no ni njega nisu zaobišli problemi

U prva 24 sata StarCraft 2 prodao se u čak milijun primjeraka, dok se u sljedeća 24 sata ta brojka povećala za još pola milijuna, čime je već u prva dva dana prodaje postao najprodavanija strategija dosad. Uspjeh je tim veći jer se radi o igri koja je izašla samo za PC i Mac.

Igra je istovremeno objavljena na pet kontinenata.


Unatoč dugogodišnjem razvoju i dosadašnjim vrlo pozitivnim kritikama, Blizzardu je ipak promaknuo jedan detalj. Igrači diljem svijeta javljaju se s problemom pregrijavanja grafičkih kartica za vrijeme igranja StarCrafta 2. Zanimljivo je da su među njima i oni s najjačim konfiguracijama.

Paradoksalno, ovo se događa u scenama s manje detalja i upravo zbog činjenice da je igra jako dobro optimizirana. Naime, Blizzard nije stavio gornji limit na broj sličica u sekundi zbog čega se u manje zahtjevnim scenama brojke sličica u sekundi popnu i na nekoliko stotina, što predstavlja iznimno opterećenje za grafičku karticu.

 

Blizzard je svjestan problema i dok oni rade na patchu ponudili su jednostavno riješenje za sve koji imaju ovaj problem. Pronađite variables.txt file pod Documents/StarCraft2 i unutra upišite sljedeće: 'frameratecapglue=30 frameratecap=60' (bez navodnika).

Ta linija koda spriječit će dizanje frameratea iznad 60 sličica u sekundi.

 

Nadamo se da nemate opisani problem, no ako imate - rješenje stoji pred vama. Ako pak još niste zaigrali StarCraft 2, još jednom pogledajte našu video recenziju, možda se predomislite.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije