http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ZABRANJENO VOĆE

Na strani talibana u multiplayeru MOH

DICE, studio koji radi na Medal of Honoru, ovih je dana digao prašinu odlukom da se igračima ponudi mogućnost da igraju na strani talibana

DICE, koji je zadužen isključivo za multiplayer, omogućit će igračima da zaigraju i na strani talibana. Odluka je to koja je izazvala dosta reakcija, naročito s onu stranu Velike bare. DICE je na to jednostavno poručio: 'It's a game!'

 

'Odvija se pravi rat, prolijeva se prava krv i sada to simulirati da bi se zabavilo ljude... to je problem. U singleplayeru postoji priča koja daje kontekst i značenje bitkama. U multiplayeru se sve svodi na zabavu. Developerima koji se bave Drugim svjetskim ratom mnogo je lakše, jer se on dogodio davno i već ga se mnogo puta koristilo za filmove i igre', tvrdi producent Patrick Liu i zaključuje da DICE ne misli odustati od svog stava, unatoč tvrdnjama da bi igračima moglo biti neugodno igrati na strani talibana.

 

'Ne možemo se maknuti od okruženja za koje smo se odlučili, kao ni od sukobljenih strana, no na kraju krajeva, radi se o igri i smatramo da time nikoga ne forsiramo i ne provociramo', kaže Liu.  

 

I mi se slažemo s njim. Inače, slične reakcije je izazvao i Modern Warfare 2 u kojem je postojala misija gdje prerušeni u ruskog terorista ubijate desetine civila na nekom aerodromu. Radi se o sigurno najbespotrebnijoj misiji u cijeloj igri, jer se možete kretati vrlo sporo i sve sliči na jednu veliku skriptu. A sva prašina koja se podigla je, naravno, nepotrebna jer vas igra pita želite li uopće zaigrati misiju ili je preskočiti.

 

Dobro je da DICE ne popušta pritiscima, jer nije nam jasno kako može biti u redu igrati na strani Amera koji, između ostaloga, bespotrebno i svjesno ubijaju civile i novinare, a nije u redu igrati na strani opozicije. No ostavimo politiku po strani i držimo se onoga što poručuje DICE – sve je to samo igra.

 

MOH izlazi 15. listopada, i to za PC, PS3 i Xbox 360.

 

Medal of Honor - multiplayer gameplay

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije