http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PIMP MY GAME

Def Jam Rapstar

Datum objave:
12.08.2010 16:30
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Ako u sebi imate imalo talenta za brzo izgovaranje riječi pritom ih slažući u rečenice, primite se mikrofona i zadivite sve prisutne svojim znanjem repanja
Premda glazbenih igara u posljednje vrijeme ima napretek, nijedna od njih nije stavljala hip-hop u naslovnu ulogu. Programerski studiji Terminal Reality i 4mm Games koji su relativno novi u gamerskoj branši zaduženi su za izradu ovog naslova jer su si iz tko zna kojih razloga utuvili u glavu da moraju napraviti igru koju, po njihovom mišljenju, zaslužuje kompletna hip-hop scena. Kako bi to uspjeli ostvariti, udružili su se s izdavačkom kućom Def Jam Interactive te uz njihovu pomoć došli do velikog broja skladbi koje obuhvaćaju hrpu hip-hop pjesama, ali i neke klasične i moderne hitove.

Ako ste ikada igrali ili, bolje rečeno, pjevali popularni SingStar, onda vam Def Jam Rapstar neće predstavljati neke velike probleme jer se igra i izgleda slično kao i ostale karaoke igre. Gameplay je dakle vrlo klasičnog oblika i nema tu nekih iznenađenja. Mogli bismo reći da će ova igra od vas zahtijevati dva različita načina pjevanja. Prvi je standardni, što znači da ćete se prilikom svog performansa morati ravnati s horizontalnom linijom koja predstavlja igrinu idealnu intonaciju. Sve iznad ili ispod te skale znači da falšate, odnosno da morate ili povisiti ili sniziti intonaciju. Drugi način pjevanja ili repanja sastoji se od jednostavnog sistema koji uključuje nekoliko zlatnih kuglica na ekranu koje predstavljaju riječi. O tome koliko dobro uspijete pratiti tempo same pjesme, ovisit će i vaš konačni rezultat.

Iz osobnog iskustva znam da takav način pjevanja nije nimalo jednostavan te, ukoliko uistinu dobro ne poznajte pjesmu, ne upuštajte se u nekakve egzibicije dok je ne naučite. Bar ne pred publikom. Naravno, uz svaku pjesmu će se u pozadini vrtjeti i videospot koji će dodatno nabrijati igrača-pjevača. Premda imena svih izvođača koji će biti zastupljeni u igri još nisu poznata, nekoliko njih je ipak potvrđeno. Od popularnijih tu je Rihanna, Young Jeezy, Pete Rock i The Notorius B.I.G.

Stanje vaših bodova na kraju pjesme ovisit će o više faktora. Ukoliko želite na svojem kontu imati što više istih, vrlo je važno odraditi kvalitetno par sekcija zaredom jer će se u tom slučaju povećati vaš multiplayer score. Jedan od faktora je i točnost izgovorenog teksta, dobar timing i naravno intonacija. Od modova u igri tu ćete naći solo pjevanje, duete kao i borbu timova. Kako Def Jam Rapstar teži što većem zbližavanju s hip-hop online zajednicom, moći ćete uploadati svoj trideset sekundi dug performanse na Rapstar online.

Osim pjevanja i repanja uz spomenute zvijezde, Def Jam Rapstar će u sebi sadržavati i nekolicinu instrumentalnih verzija pjesama te različite bitove koje samo čekaju na vas da ih obradite i ukomponirate kako vi želite, da biste potom svoju freestyle verziju također uploadali na internet kako bi i ostali hip-hop zaljubljenici mogli upoznati vaš talent.

Def Jam Rapstar definitivno nije igra za svakog i kao takva nije namijenjena širokoj populaciji. Oni koji vole slušati takvu vrstu glazbe, a ujedno i sami znaju odrepati nešto u rijetkim trenucima inspiracije, ovaj naslov bi im mogao zapeti za uho, grlo ili nos. U svakom slučaju, tulumi bi uz ovu igru mogli biti zabavniji ili smješniji. Ovisi kako se uzme. Igra bi se trebala pojaviti za konzole nove generacije te Wii, i to početkom studenog.


Def Jam Rapstar Gameplay

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije