http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

POKUŠAJ DRUGI

Two Worlds 2

Two Worlds 2
Datum objave:
17.08.2010 15:41
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nakon katastrofalno lošeg prvog dijela, ovaj fantazijski RPG svojim će nastavkom pokušati nadoknaditi sve ono što su njegovi tvorci propustili učiniti u originalu
Otkad su programeri iz TopWare Interactivea izbacili prvi dio ove igre, prošlo je gotovo dvije godine. Prvi naslov su kritičari doslovno pokopali zbog prevelike nestabilnosti i puno previše bugova, što svakako nije nešto što želite čuti s obzirom na to da se radi o vašem prvom pokušaju izrade igre za konzole. Kada to imamo na umu, dvojka bi trebala puno toga nadoknadit kako bi isprala gorak okus koji je original ostavio za sobom.

Vrijeme radnje nastavka smješteno je približno pet godina nakon tragičnog završetka prethodnika u kojem se svijet nalazi na rubu propasti zbog vrlo hrabrog, ali i neuspješnog pokušaja igrinog junaka da spasi isti. U tih pet godina se dosta toga promijenilo, tako da je rat između Orca i ljudske rase u međuvremenu završio te vas sada oni isti protiv kojih ste se borili oslobađaju iz tamnice u dvorcu Gandohar u koju ste bačeni. Sretna je okolnost što nije potrebno odigrati prvi dio kako biste razumjeli cijelu priču, već će se za to pobrinuti kratka cut animacija koja će vam objasniti sve relevantno vezano uz radnju.

A radnja Two Worlds 2 odvija se u fiktivnom svijetu koji se sastoji od četiri otoka. Komponente koje se nalaze u igrinom fantazijskom svijetu vrlo su prepoznatljive i, mogli bismo reći, pomalo nemaštovite i predvidljive, a sadrže: vilenjake, orcove, čarobnjake, magije, tamnice i dvorce. Tu prekidam nabrajanje jer vam je otprilike jasno što slijedi potom. Igra kreće upravo iz tamnice u kojoj ste zatočeni premda ćete tamo provesti vrlo kratko vrijeme jer će vas grupa Orcova iz nje izbaviti. Taj dio će ujedno i poslužiti kao tutorial u kojem ćete upoznati osnove igrine mehanike kao što su trčanje i skakanje, ali i na koji način riješiti jednostavne puzzlove poput guranja raznih objekata kako biste dospjeli na uzvišenu poziciju. Nakon kraćeg puzanja po tamnici naučit ćete i još jednu vještinu koji će vam vrlo dobro doći u raznim situacijama, a to je šuljanje. Baš kao i u nekim igrama tog tipa, šuljanje ćete koristiti kako biste špijunirali protivnike osluškujući njihove razgovore ili se pak prikradali u neke prostorije okružene gomilom neprijatelja.

Iako ćete mnogo vremena u igri provesti u otvorenom ambijentu, gdje je horizont udaljen nekoliko desetaka kilometara, pop-upa i trzanja, odnosno padanja frame ratea gotovo da i nema. Razlog tomu je odličan igrin engine imena GRACE koji se pokazao idealnim u obavljanju svog posla. Usput treba reći da su verzije za osobno računalo i za Xbox360 grafički vrlo slične, tako da, ako posjedujete upravo te dvije platforme, pitanje je samo vašeg osobnog afiniteta za koju ćete je kupiti.

Onome tko je igrao original i nije baš uvjeren da će nastavku dati šansu, možemo poručiti da je najuočljivije i najugodnije poboljšanje novog nastavka upravo njegova kvaliteta u odnosu na prethodnika koja je u svakom segmentu igre dignuta za dva koplja. Dvojka bi trebala imati potpuno redizajniran sustav borbe i naoružanja, a s preko 200 komada različitog oružja i još više raznoraznih oklopa, kombinacija je beskonačno. Ako ste pomislili da u ovom RPG-u nećete imati dovoljno prostora za istraživanje, gadno ste se prevarili. Prema riječima izdavača, Two Worlds 2 ima oko 3.600 kvadratnih kilometara prostora po kojem ćete moći lutati do mile volje pa, ukoliko nađete nešto vrijedno pažnje, igra će vas nagraditi bilo experience bodovima bilo novim skillovima.

Nažalost, dvojka neće podržavati co-op način igre kao njegov prethodnik, ali će zato igraču ponuditi sve čari multiplayera koji će u sebi sadržavati tri moda izvođenja. Kao što sam već napomenuo, ukoliko ste igrali jedinicu koja je bila, budimo iskreni, ispod svake razine, dajte šansu njegovom nastavku i vidjet ćete da je razlika između ta dva naslova kao nebo i zemlja. Igra će se uskoro naći na policama, i to krajem rujna za osobno računalo i konzole nove generacije.


Two Worlds 2 Gameplay

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije