http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Kane & Lynch 2: Dog Days

Lynch
Datum objave:
20.08.2010 14:19
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Kane & Lynch 2 je jedinstveni hibrid između žestoke pucačine i 'prljavo' snimljenog dokumentarca

U cilju iskrenosti valja reći da autor ovoga teksta nikada nije igrao, a kamoli recenzirao prvi Kane & Lynch. No to nije bila nikakva tragedija jer se radilo o sasvim osrednjoj pucačini iz trećeg lica koja, osim dodatne razine brutalnosti, nije donijela ništa novo u ovaj žanr. No situacija s dvojkom je ipak malo drukčija. Ne, ovdje nećete doživjeti nikakve neviđene RPG elemente niti će se likovi ravnati po nekom novom algoritmu umjetne inteligencije. Jok, gotovo sve postavke gameplaya odgovaraju standardnom TPS-u. Osim jedne. Igra je, naime, izrađena u maniru dokumentarnog filma!

 

Sigurno ste gledali pokoju epizodu Copsa i uživali u kadrovima TV ekipe koja je pratila plavce na opasnom zadatku. Kamera se non stop tresla, odnekud su se čuli pucnji, slika bi izašla izvan fokusa itd. Upravo je takav doživljaj moguće steći i u ovoj igri. Pritom ne mislimo samo na cut scene animacije, o ne! Cijela igra, dakle, sami ingame je okupan ovim jedinstvenim štihom. Dakle, pripremite se na trešnju kamere prilikom žešće akcije i trčanja te brojne lens flareove koji će letjeti svuda po ekranu. Video govori tisuću riječi, pa bacite oko. Nekima se možda ovakav pristup neće svidjeti, ali će oni koji vole ovakvo poigravanje sa stvarnošću uživati.

 

Nadalje, Kane & Lynch 2 sa sobom donosi jednu kontroverzu. Riječ je o cenzuri koju lijepo možete vidjeti u našem prilogu. Cenzura, da. O razlozima za njezino uvođenje moglo bi se puno spekulirati. Je li riječ o pritisku nekog nadležnog tijela ili je ona tu kako bi zapravo pojačala osjećaj brutalnosti, teško je reći. Pa iako je ona ovdje zapravo zanimljiva, iskreno se nadamo da neće postati trend u svijetu igara. Nešto za kraj: recenzije ove igre su jako raznovrsne. Određene stranice su igru jednostavno sasjekle do korijena, dok su ju druge nahvalile. Nama se igra svidjela, a sada je red na vama da sami odlučite uživate li u ovoj igri ili ne.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije