http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

U UJEDINJENOM KRALJEVSTVU

Talibani u MOH-u i dalje uzburkavaju strasti

mohtaliban
Odluka EA-a da u multiplayer MOH-a uključi i talibane još i danas uzburkava strasti

Već smo pisali o odluci EA-a da u multiplayer MOH-a integrira i mogućnost da igramo na strani talibana što je odmah pokrenulo lavinu komentara i reakciju, kako onih koji su stali u stranu te odluke, tako i protivnika.

 

Najnoviji sukob izazvao je, ni manje, ni više – sekretar ministarstva obrane Ujedinjeng Kraljevstva – dr. Liam Fox. On se, naime, obratio britanskoj javnosti i sugerirao trgovinama da ne prodaju nadolazeći Medal of Honor 'jer ni jedan pravi Britanac ne bi želio kupiti takvu 'antibritansku igru''. 

 

'Zbog Talibana mnoga su djeca izgubila očeve, a supruge muževe', zaključio je Fox koji je očito zaboravio da je bivši britanski premijer Tony Blair završio pred Kraljevskim vijećem zbog slanja britanskih trupa u Afganistan i da je invazija obilježena kao neopravdana. Vlada se ogradila od ovih izjava Liama Foxa koji sjedi i u britanskom parlamentu.

 

Iz EA-a su odgovorili da jednostavno pokušavaju prikazati pravi rat, a pravi rat ima dvije strane, u ovom slučaju ta druga strana su talibani.  

 

Zanimljivo, na stranu EA-a stao je i čovjek iz konkurentskog tabora Treyarcha koji radi na novom Call of Dutyju. Radi se o Hanku Kairseyju, umirovljenom vojnom licu sa 24 godine iskustva na ratištu koji ima status savjetnika i brine se kako bi rat bio prikazan što vjernije.

'Iz perspektive vojnika, moram poštovati određene kvalitete u tim ljudima. Oni se ne bore za Al Kaidu, osim možda nekolicine njih. Većina njih bori se, jer je to jedina stvar koju znaju.'

Iako je čovjek u pravu, očito zaboravlja činjenicu da su američke i britanske trupe napravile invaziju na Afganistan, a da su talibani na vlastitom terenu. Usto, Amerikanci tamo već godinama ne napreduju, a nije naodmet prisjetiti se da su Rusi tamo bili tridesetak godina i na kraju se povukli bez uspjeha.

 

Na kontroverznom multiplayeru radi provjereni DICE, a igra je najavljena za 15. listopada, i to za PC, PS3 i Xbox 360.

 

Linkin Park - The Catalyst
.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije