http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

STATISTIKE

Softverska potkovanost Steam igrača

Poznati internetski dućan Steam objavio je podatke o zastupljenosti softvera među svojim korisnicima, a među popularnijim programima se našao i uTorrent
Internetski dućan videoigara Steam, osim hardverskih podataka, već neko vrijeme prikuplja podatke o instaliranom softveru od svojih korisnika. Davanje takvih informacija je, dakako, dobrovoljno, i premda nije poznato koliko je korisnika od ukupno 25 milijuna, koliko ih koristi Steam, uključeno u to istraživanje, daje nam sliku o tome kakve programe koriste igrači.

Tako se na prvom mjestu našao Steamov klijent sa 100 posto, što je i logično, dok za njim slijede Adobe’s Flash Player (96,79 posto), Acrobat (73,18 posto), Firefox (63,05 posto) i Microsoft Office (57,26 posto). Daljnja lista navodi sve i svašta, no zanimljivo je da čak 29,41 posto korisnika koristi uTorrent, majušni program za razmjenu datoteka koji često povezujemo s piratskim softverom, filmovima i muzikom koja se ilegalno distribuira.

uTorrent je zastupljeniji od Internet Explorera i WinAmpa, što dokazuje da igrači koji imaju pristup ilegalnom softveru ipak kupuju i originalne igre preko Steama.

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije