http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IGRANJE U OBLACIMA

Veliki izdavači podupiru 'cloud gaming'

OnLive je pokrenuo teško zaustavljivu lavinu koja bi mogla označiti prekretnicu u dosadašnjem načinu igranja i distribucije videoigara
Era igranja u oblacima ili 'cloud gaminga' započela je pokretanjem OnLivea. Iako sustav nije savršen, šef izdavačke kuće THQ Brian Farrell podupire daljnji razvoj, jer bi doveo u pitanje nužnost za skupim konzolama zbog čega bi igrači mogli više trošiti na same videoigre, a ne na hardver kao do sada. OnLive je zamišljen kao i internetska televizija poput MaxTV-a samo s mnogo više interakcije korisnika, a osim THQ-a o fenomenu 'cloud gaminga' pozitivno su se izjasnili mnogobrojni izdavači i razvojni timovi.

Uglavnom, same igre se izvode na udaljenim serverima dok igrač putem odgovarajućeg uređaja s priloženim kontrolerom prima sliku na televizoru, laptopu ili računalu koje ne mora biti snažno kao u slučaju da se igre izvode lokalno. Trenutačno zbog brzine veze igre imaju nižu rezoluciju i smanjene efekte, no kako će se brzine i propusnost veza povećavati, tako će i 'cloud gaming' postajati sve primamljivije rješenje.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije