http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

JAILBREAKING PS3-A PREKO TELEFONA

Mobitel razbija Playstation 3

PS-Jailbreak-Smartphone
Datum objave:
08.09.2010 12:11
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Jailbreakanje konzole PS3 postalo je jednostavnije nego ikad. Znači li oto konačni kraj Sonyeve neprobojne zaštite?
Nedugo nakon objave o krekanju Playstationa 3, stigla je nova senzacionalna vijest za sve kojima je stalo do homebrew software developmenta (i pokretanja backup kopija svojih igara).

Softver PSGroove Jailbreak odnedavno je dostupan na mobilnim platformama.

Stvari doduše nisu baš toliko jednostavne, s obzirom da softver zahtijeva Linux OS smartphone s izmjenjivim kernelom. Ipak, procedura je ostvariva i relativno jednostavna, tvrdi KaKaRoTo, autor spomenutog softvera. U samu metodu krekanja PS3-a ne želimo ulaziti, s obzirom da bi nas, da to učinimo, na izlasku iz redakcije dočekalo pet nindža u Sonyjevim kombinezonima. Međutim, vjerujte nam na riječ kada kažemo da se radi o relativno jednostavnom postupku.

Zanimljivo je kako su se vremena promijenila od doba Playstationa, Wiija i drugih platformi. U to doba znali smo plaćati skupe modifikacije koje bi nam omogućile da pokrećemo backupe ili, ako stvari krenu loše, skršimo konzole. Danas se iPhone i PS3 mogu krekati jednostavnim spajanjem mobilnog uređaja u USB port. Ah, ti dani...

Uglavnom, reakcija iz Sonyja još se očekuje te smo sasvim sigurni da neće biti baš preblaga.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije