http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PS3 IMUN NA JAILBREAK

Sony pobijedio pirate!

Datum objave:
09.09.2010 09:53
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nakon senzacionalne vijesti o konačnom kraju neprobojne zaštite za PS3, uskoro je stigla nova: Sony uzvraća udarac hakerima!

Besplatne igre. Nije li to super? Pa, na Playstationu 3 to će još neko vrijeme biti samo san. Kako stvari stoje, Sony je uposlio svoje programere i uspio zakrpati osjetljive točke na memory dumpu te samim time zadao kontraudarac hakerima koji su pokušali crackati konzolu.


Prema svjedočenju mnogobrojnih korisnika, nakon posljednjeg updatea Sony Playstation 3 postaje imun na aplikaciju PS3 Jailbreak. To znači, ukratko, da se prikopčavanjem USB donglea na uređaj više ne može provaliti zaštita i omogućiti pokretanje ilegalnih kopija igara.


Mnogi znalci reći će da 'nije potrebno ažurirati softver i da će stvar biti riješena'. Problem u tom filmu je, doduše, to što dobar dio igara traži najnoviji sistemski update da bi funkcionirale, tako da je izbjegavanje eventualnog ažuriranja softvera konzole do neke mjere neostvariv plan.


Ipak, znajući čuveni ciklus u softverskoj igri mačke i miša, samo je pitanje vremena kada će domišljati hakeri pronaći novi način da nadmudre Sonyjev sigurnosni sustav. Sa znatiželjom čekamo nastavak sapunice Probijeni i neprobojni. Stay tuned... Ah da, disclaimer: 'Ne podržavamo piratstvo, već samo prenosimo vijesti.'

 

Evo još jedne sapunice... na mađarskom

 


 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije