http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SAMO ZA PUNOLJETNE

Saw 2

Saw
Datum objave:
09.09.2010 16:33
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Ako ste vi jedan od onih igrača koji u sebi imaju nešto mazohističkog, sigurno se nećete previše buniti ako vam Jigsaw još jednom postavi glavu u škripac
Nakon toliko snimljenih nastavaka popularnog filmskog horora Saw, i nije neko preveliko iznenađenje da je Konami u suradnji sa Zombie Studiosom odlučio napraviti nastavak istoimene igre. Iako igra ima oznaku 'iznad 18', zbog eksplicitnih scena nasilja i neprikladnog sadržaja za maloljetnike, naše je mišljenje da je upravo ta populacija i bila najveći 'konzument' ovog akcijskog horora. Budući da je igra rađena po filmskom predlošku, dvojka nastavlja upravo tamo gdje je stala jedinica. U filmskim mjerilima - to bi značilo negdje otprilike između prvog i drugog filma. Zombie Studios se za drugi nastavak nešto više potrudio te podigao razinu produkcije u gotovo svakom pogledu. U tom smislu će puzzlovi, opake zamke i zastrašujuća atmosfera biti dignuti na jednu opakiju razinu.

Ako ste igrali prvi nastavak ovog serijala, onda znate da atmosfera u igri i ono što se od vas u pojedinim situacijama zahtijeva zna biti u najmanju ruku zastrašujuće iskustvo. Zombie Studios nadogradio je zadnju inačicu Unreal Enginea što znači da će vizuali u igri biti dosta bolji nego u prethodniku. Počevši od likova i tekstura, ali i svjetlosti i sjena, koje sada izgledaju puno stvarnije i jezovitije nego prije. Za igru kojoj je cilj povećati osjećaj nelagode kod igrača, to je svakako bitna stvar.

Saw 2 je igra koja će od vas prvenstveno tražiti da preživite na način da rješavate različite puzzlove i mini igre, a sve da pobjegnete od negativca Jigsawa. Mjesta po kojima ćete bježati ovog puta su nešto raznovrsnija, a uključuju tvornice, hotele i kanalizacijske cijevi.
Koliko su neki puzzlovi gnjusni najbolje govori primjer jedne situacije u kojoj ćete se naći na samom početku igre. U njoj ćete morati smisliti način kako se osloboditi od zamke popularnog naziva iron maiden, koja je programirana da nam svojim šiljcima probuši lubanju ako se za određeno vrijeme iz nje ne izvučemo. Jedini pravi put iz ove naizgled bezizgledne situacije jest taj da uzmete skalpel te da pomoću njega izvadite ključ koji je kirurški umetnut ispod donjeg kapka vašeg oka. Detalje si sami probajte predočiti, a otprilike su to situacije u kojima će se nalaziti u ovoj igri.
Konami
Saw 2

Osim raznih mini igara i puzzlova, Saw 2 će od vas zahtijevati i uporabu sile, ali većinom u situacijama u kojima se vi branite. Tu tehniku isprobat ćete na liku koji zavezanih ruku i sa šiljcima na glavi juriša na vas pokušavajući vas pretvoriti u ementaler.

Da zaključimo. Igrači koji su znali cijeniti čitav dijapazon horor elemenata iz prošlog nastavka, bez sumnje će i dvojci dati šansu. Oni kojima je takav tip igre 'pretežak' za želudac, neka okrenu glavu na drugu stranu i pričekaju novi nastavak Shreka i njegove družine.

Saw 2 će izaći 19. listopada 2010. i to za konzole nove generacije.     

 

 

 

 

 

Saw 2 Gameplay

 

Sve o temi:
ps3

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije