http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PUCAČINA IZ SNOVA

Upoznajte Firefall

Krajem prošlog mjeseca, Red 5 Studios najavio je svoju prvu igru - online pucačinu Firefall, a sada su objavili i prvi video koji prikazuje scene iz gameplaya

Firefall je prvi projekt Red 5 Studiosa, studija koji je nastao 2007, a sastoji se ponajviše od bivših Blizzardovih zaposlenika.

 

Firefall - Cinematic trailer

Autori Firefall opisuju kao 'timsku akcijsku pucačinu koja stotine igrača stavlja u međusobne sukobe u dinamični i otvoreni svijet kombinirajući kompetitivni multiplayer i coop gameplay'.

 

Igra je smještena dvjesto godina u budućnost, a radnja se vrti oko stalne borbe za Crystite (izvore čiste energije) koju naprasno prekida Melding – energetska oluja. Sada na razorenom planetu čovječanstvo se mora ujediniti i krenuti u borbu protiv nove i nasilne rase Izabranih (The Chosen).

 

Najbolja vijest u cijeloj priči jest ta da igra neće imati pretplatu niti će se naplaćivati nadogradnje. Naplaćivat će se jedino posebni 'upgradeovi' za opremu u igri. No stvar vjerojatno neće biti tako jednostavna kao što zvuči te će se vjerojatno naplaćivati sve nadogradnje i oružja osim onih najosnovnijih, iako Mark Kern iz Red 5 studija tvrdi da igrači koji će kupovati stvari neće biti mnogo iznad razine onih koji neće kupovati. I da, čak će i download igre biti besplatan. Nije nam jasno kako, no zvuči... mislimo da je prava riječ - predobro. 

 

Kao što je vidljivo iz gameplay videa, borci će na sebi nositi egzoskeletna odijela kao i jet-pack na leđima što će naravno olakšati kretanje, ali i borbi pridodati dodatnu dimenziju. Igra će vam dati na izbor jednu od nekoliko klasa, a vi ćete dalje kroz igru svog lika opremati opremom koju želite i unapređivati stil borbe koji preferirate. Klase će biti: attack, support i stealth. Da stvar bude bolja, po izboru možete koristiti pogled iz prvog ili trećeg lica!

 

Igru krasi i predivna grafika žarkih boja koja nas podsjeća na mješavinu World of Warcrafta i Borderlands s obzirom na to da je u pitanju cell-shading.

Mark Kern (Red 5)

'Kad sam osnovao ovaj studio, znao sam da želim raditi na nečemu drukčijem od svega što sam radio. Želim uzeti sve najbolje što sam naučio u izradi online igara i iskoristiti to u Firefallu.'

 

Sviđa nam se ono što vidimo, a razloga za optimizam daje i već spomenuta činjenica da se studio sastoji od bivših Blizzardovih zaposlenika koji su radili na WoW-u te stoga imaju najbolje moguće iskustvo u izradi online igara.

 

Igra je najavljena za kraj 2011. godine, i to samo za – iskreno smo iznenađeni – PC.

 

I za kraj, svakako pogledajte 10-minutni gameplay video, zaista se isplati, jer već dugo nismo bili toliko impresionirani nekim gameplay videom igre koja tek treba izaći.

 

Firefall - gameplay video (PAX 2010)

 

Sve o temi:

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije