http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

R.U.S.E.

Ruse
Datum objave:
10.09.2010 16:00
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
R.U.S.E. u žanr strategija unosi takve inovacije kakve nismo vidjeli u posljednjih desetak godina

Sigurno ste gledali puno ratnih filmova s temom Drugog svjetskog rata u kojemu su brkati generali stajali nad zapovjednim stolom. Osim što su razmišljali kako se čim prije vratiti svojoj Helgi ili Mildred, usput su po tom istom stolu premještali zastavice i figurice koje su predstavljale vojne odrede. Dotle su vojnici na samom terenu ginuli ili stjecali slavu na osnovi više ili manje uspješnih đeneralskih odluka. A upravo vam tu mogućnost nudi i odlični R.U.S.E. Točno, vi ste general koji se nalazi u zapovjednoj sobi te upravlja ratnim naporima. Međutim, zahvaljujući naprednoj tehnologiji modernih računala i konzola, stvari ne ostaju na tome.

 

Pomacima kotačića na mišu, akcija se iz top down strateške perspektive zumira na razinu tla u žestoku taktičku borbu! Genijalna, pregledna i tako sočna stvarčica pomoću koje ćete s lakoćom voditi svoju vojsku. Ima još, u igri su i tzv. karte RUSE koje vam daruju privremene specijalne moći te zavaravaju protivnika. Više o kartama RUSE u video recenziji. Odmah moramo spomenuti i krasnu grafiku. Relativno je optimizirana pa je na našoj testnoj konfiguraciji s i5 750 i Nvidijom 8800 GT sve išlo prilično glatko. To jest, u većini slučajeva - u preko 30 sličica po sekundi. Dakako, na visokim grafičkim postavkama.

 

U R.U.S.E.-u se nalazi još gomila raznih stvarčica, ali je najvažnije od svega to da je igra prijateljska. Njezino je sučelje ispolirano do krajnjih granica. Neće vas zagušiti nepotrebnim opcijama niti dosadnim micromanagmentom. Ne, R.U.S.E. ćete prokužiti u roku pet minuta te se u njemu bez prestanka nastaviti usavršavati. Inače, igru smo igrali na PC-u te nismo bili u prilici isprobati je na konzolama. Međutim, s raznih se strana priča se da je ovo, što se kontrola tiče, najbolje odrađena strategija - u povijesti. Vjerovat ćemo ovim informacijama i reći vam da se pred vama uistinu nalazi izuzetan proizvod. Uostalom, pogledajte naš prilog i uvjerite se sami.

 

Video recenzija odličnog R.U.S.E.A.-a

 

Sve o temi:
PC
ps3

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije