http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BRKO U CRVENOM KOMBINEZONU

Super Mario proslavio 25. rođendan

Slavni Super Mario jučer je proslavio svoj 25. rođendan

Teško je povjerovati, ali Super Mario, definitivno najslavniji vodoinstalater na svijetu, jučer je navršio 25. godinu. Prva Super Mario igra izdana je točno 13. rujna 1985, a sve ostalo je povijest i legenda.

 

Mario se otad pojavio u više od 200 igara na praktički svim zamislivim platformama te postao najprodavaniji serijal u povijesti. Ne, draga mladeži – to nije ni The Sims serijal, a ni Call of Duty. Super Mario prodan je u super nakladi od preko 240 milijuna primjeraka. Ne računajući podserijal Super Mario Bros. koji je sam prodan u 40 milijuna primjeraka. Da, to su najimpresivnije brojke prodaje u povijesti videoigara.

 

Uz ovolike brojke, želje autora Fablea III koji priželjkuju pet milijuna prodanih primjeraka ili Medal of Honora koji priželjkuju tri milijuna kako bi mogli igri omogućiti nastavak, čine se tako beznačajnima.

 

Sretan rođendan, Mario, i želimo ti još najmanje 25 sretnih godina! 280 milijuna, wow!

 

Povodom rođendana, Nintendo je snimio i prigodnu TV reklamu:

 

Nintendo - Super Mario - 25th Anniversary

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije