http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

REPORTAŽA SA SAJMA

Tokyo Game Show – Prvi dan

TGS2010
Rano jutros po srednjoeuropskom vremenu u Tokiju je započeo tradicionalni Tokyo Game Show, a što se dogodilo već prvoga dana, saznajte u nastavku

Ludilo u Tokiju je započelo te su predstavljene neke izuzetno zanimljive igre. U današnjem izvješću sa sajma za vas smo odabrali najzanimljivije primjerke. I nemojte se čuditi što je PC ovdje malo zapostavljen; Tokyo Game Show je sajam koji je tradicionalno orijentiran na konzole, posebice Playstation 3 i Nintendo Wii. Uglavnom, nakon što smo već jučer pisali o akcijskoj avanturi Shadows of the Damned na kojoj zajednički rade autori koji su zanat isklesali na naslovima poput Resident Evila i Silent Hilla, još je nekoliko uzbudljivih naslova službeno najavljeno, no kao što smo već rekli – radi se mahom o igrama za konzole. Pa krenimo redom...

 

Ico, Shadow of the Colossus

Jedan od dva naslova koje je na Tokyo Game Showu predstavio Team ICO je i Ico, Shadow of the Colossus. Radi se o igri koju su igrali još vlasnici PlayStation 2 konzole, a sada Team ICO razvija HD reizdanje.

 

Ico, Shadow of the Colossus
 

 

The Last Guardian

Drugi naslovi koji je predstavio Team ICO je The Last Guardian, igra za koju se očekuje da će stilski i gameplayem biti vrlo bliska igri 'Ico, Shadow of the Colossus', no još nije poznato hoće li ove dvije igre biti i izravno povezane. Radi se o akcijskoj avaturi iz trećega lica s mnogo puzzleova u kojoj kontrolirate dječaka koji se može tek kretati, a zadatke ispunjava komunicirajući s divovskom životinjom koju navodi na određene radnje tako da pobudi njen interes na neki način interaktirajući s okolišem.

 

Igra je u razvoju od 2009. godine, a najavljena je za kraj 2011. godine kao PlayStation 3 ekskluziva.

 


 

Yakuza: Of The End

'Yakuza' je Segin serijal čiji je najnoviji naslov najavljen pod imenom 'Yakuza: Of The End', a najveća novost u odnosu na serijal bit će – pojava zombija. Radnja igre smještena je u travanj 2011. godine u grad Karamocho koji je potpuno devastiran. Vlasti u grad šalju svoje postrojbe koje ga pretvaraju u ogromnu karantenu i tu naravno počinje borba na život i smrt.

 

Datum izlaska nije poznat, a igra će biti PS3 ekskluziva.

 

 

Yakuza: Of The End

 

Alice: Madness Returns

 

Stariji među vama sigurno se sjećaju American McGees'a Alice igre iz 2000. godine koju je pogonio tada još aktualni Quake III engine. Nastavak na prvijenac najavljen je nedavno pod imenom Alice: Madness Returns, a EA je za produkciju opet angažirao McGeeja. Igra bi trebala biti značajno strašnija, no original, a i trailer, prikazuje Alisu u bizarnoj ordinaciji dok joj iz ustiju istječe... sok od borovnice. Naravno, radi se o krvi. Igra je najavljena za kraj 2011., a dolazi na PC, PS3 i Xbox 360.

 

Alice: Madness Returns
 

My Garden

Osim nove Alise i Shadows of the Damneda, EA je najavio i prvu svoju igru za revolucionarnu Nintendovu 3DS ručnu konzolu. Kao što možete pretpostaviti, My Garden je vrtlarska sim igra u kojoj se bavite vrtlarenjem uz simpatičnu maskutu Tanukija.

 

My Garden
 

 

Dead Rising: Case West

Nakon što je nedavno izdao Case Zero, Capcom je sada najavio i Dead Rising: Case West. Case West bit će jedinstven po tome što će se u njemu ujediniti junak originala Frank West te Chuck Greene iz nastavka. Prigodno, igra će imati i coop način igranja u kojemu će jedan igrač biti u ulozi Greenea, a drugi Westa.

 

U Capcomu su se toliko zapalili za Dead Rising serijal da su odlučili kupiti developerski team koji radi na njemu - Blue Castle Games, kako bi osnovali zajednički novi studio pod imenom Capcom Games Vancouver.

Dead Rising: Case West biti će Xbox 360 ekskluziva, a datum izlaska još nije poznat.

 

Dead Rising: Case West
 

 

Asura's Wrath

Capcom je sve prisutne iznenadio i objavom rada na potpuno novoj igri pod imenom Asura's Wrath koja će vrlo vjerojatno prerasti u serijal. Igra je još u vrlo ranom stadiju produkcije, a radi se o hack'n'slashu smještenom u svijet istočnjačke mitologije i religija.

 

Asura's Wrath u proizvodnji je za PlayStation 3 i Xbox 360.

 

Asura's Wrath
 

Devil May Cry 5

Capcom je najavio i novi Devil May Cry naslov, peti u serijalu, ovoga puta pod jednostavnim nazivom 'DmC'. O igri nije objavljeno mnogo informacija, tek trailer i nekoliko screenshotova koji prikazuju protagonista Dantea u neobičnoj mlađoj verziji s crnom kosom.

 

Na igri ipak neće raditi Capcom, već britanski Ninja Theory, no naravno – pod budnim okom Capcoma.

 

DmC
 

 

Ninja Gaiden 3

Team Ninja najavili su najnoviji Ninja Gaiden naslov, treći po redu. Osim toga nisu objavili ništa, čak ni platforme za koje spremaju igru, a više o svemu mogli bi čuti 'početkom sljedeće godine'. Eto, tek toliko da se zna da nešto rade.

 

Igre za Microsoftov Xbox Kinect

Kako bi promovirao svoj Kinect, Microsoft je na Tokyo Game Showu održao happening na kojemu je predstavio nekoliko igara namijenjenih isključivo igranju s famoznim detektorom pokreta.

 

Iz Capcoma su tako predstavili Steel Battalion: Heavy Armor, u biti remake originala s podrškom za Kinect. Radnja igre smještena je u 2028. godinu, u svijet u kojemu je čovjek ostao bez računalne tehnologije, a trailer prikazuje iskrcavanje Amera na Manhattan koji je tada već godinama u ruskim rukama.  

 

 

Steel Battalion: Heavy Armor

 

Grasshopper Manufacture studio najavio je rad na naslovu 'Codename D' u kojemu će igrač pomoću Kinecta morati ostvarivati interakciju s okolišem kako bi uništio neprijateljske kreature u uvrnutom zabavnom parku.

Yukio Futatsugi, kreator Panzer Dragona, najavio je rad na igri koja se u svojoj radnoj verziji zove Project Draco. Igrač će u igri letjeti na zmajevima te ih, naravno – kontrolirati pomoću Kinecta. Igra je najavljena za 2011. godinu.

 

Naravno, detaljne izvještaje s Tokyo Game Showa očekujte i sljedeća dva dana.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije