http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

REPORTAŽA

Tokyo Game Show - Drugi dan

tgs2
Što se događalo drugog dana ovogodišnjeg Tokyo Game Showa, saznajte u tekstu

Prema očekivanjima, drugi od tri dana ovogodišnjeg Tokyo Game Showa nije bio toliko atraktivan kao prvi, no sadržaja ipak nije nedostajalo te je otkriveno mnogo sočnih detalja, ali i impresivnih trailera presjek kojih vam nudimo u ovom tekstu. Sutra očekujemo još atraktivnije vijesti i najave!

 

Project Dark

 

Sony je prilično opskurno najavio novu igru From Softwarea pod imenom 'Project Dark' koji bi trebao biti nastavak na uspješni Demon's Souls. Pretpostavlja se da će igra biti hack'n' slash RPG, a priprema se za PlayStation 3 i Xbox 360, dok će se u Japanu prodavati samo PS3 verzija.

 

Zasad nije poznat ni okvirni datum izlaska igre, a više informacija o njoj trebali bi saznati 'početkom sljedeće godine'.

 

Ni No Kuni

 

Ni No Kuni je avantura zbog koje su svoje snage udružili Studio Ghibli – jedan od japanskih najkvalitetnijih animacijskih studija te Level-5, studio zaslužan za igre poput White Knight Chroniclesa. Level-5 je na TGS-u demonstrirao i demo verziju igre, i to kroz dva lika – malog dječaka Olivera i njegove pratnje Shizuku.

 

Ono čime se Ni No Kuni izdvaja od konkurencije je definitivno njegov grafički aspekt jer igra izgleda poput nekog japanskog animiranog filma – fantastično! Uostalom, provjerite i  sami u traileru:

 

Ni No Kuni
 

Vanquish

 

Sega je na TGS-u objavila još jedan u nizu trailera za sf TPS Vanquish, a trailer osim CGI scena prikazuje i dosta gameplaya.

 

Vanquish je smješten u blisku budućnost u kojoj Ameri u svemiru sagrade stanicu kojom prikupljaju sunčevu energiju. Po običaju, zli Rusi preuzimaju stanicu te energetskom zrakom pretvaraju San Francisco u prah i pepeo. Igrač će u igri preuzeti ulogu Sama koji će predvoditi Amere u ponovnom preuzimanju stanice, prije negoli Rusi sprže i New York.

 

Kao što se vidi u traileru, igra prilično obećava, gameplay izgleda vrlo atraktivno, kao i ostali aspekti igre.

 

Igra je u razvoju za PS3 i Xbox 360, izlazi krajem sljedećeg mjeseca i demo je već dostupan, a zanimljiva je činjenica da su autori igru glasovno sinkronizirali na čak šest jezika – engleski, japanski, talijanski, njemački, francuski i španjolski.

 

Vanquish

 

Gran Turismo 5

 

Nakon mnogo godina u razvoju i brojnih odgoda, Gran Turismo 5 bi vrlo uskoro trebao ugledati svjetlo dana. Družina iz Polyphony Digitala stoga je sklepala još jedan trailer specijalno za TGC, a u njemu nam predstavljaju različite vremenske uvjete, izmjene dana i noći, ponašanje padalina na vjetrobranskom staklu. Nećemo duljiti – stvar izgleda fantastično i vjerojatno predstavlja vrhunac onoga što je hardver PlayStationa 3 u stanju.

 

 

Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 izlazi 9. studenog ove godine, naravno, samo na PS3 konzoli.

 

NeverDead

 

Usred cijele poplave najrazličitijih TPSa u kojemu je glavni cilj pokolj horde demona ističe se NeverDead na kojemu radi Rebellion. NeverDead odlikuje sasvim solidan humor, kao što je vidljivo i u traileru, a glavni junak sposoban je ostati bez svih vitalnih dijelova svojega tijela i ostati živ. Svašta!

 

NeverDead
 

NeverDead je u pripremi za PS3 i Xbox 360.

 

Castlevania: Lords of Shadow

 

Specijalni trailer za TGS napravila je i ekipa iz Konamija za svoju akcijsku avanturu Castlevania: Lords of Shadow i to je vjerojatno jedan od najdužih trailera koji smo ikada vidjeli. Možda niste znali, no počeci ove franšize sežu nevjerojatnih 25 godina unatrag, a autori obećavaju poprilične promjene u ovom nastvaku.

 

U igri će moći uživati vlasnici PS3 i Xbox 360 konzola.

 

Castlevania: Lords of Shadow
 

Michael Jackson: The Experience

 

Ubisoft će uljepšati jesen svim vlasnicima Wii konzole i fanovima kralja popa igrom Michael Jackson: The Experience, no sljedeće godine igra će stići i na PS3 i Xbox 360 i to čak i samo u karaoke verziji, dok će prva, Wii verzija, biti isključivo plesna igra.

 

Samo za TGS snimljen je zgodan igrani trailer koji prilično vjerodostojno dočarava kako će igra izgledati i funkcionirati:

 

Michael Jackson: The Experience
 

 Deus Ex: Human Revolution

 

O Human Revolutionu se gotovo već sve zna i da ne duljimo – pročitajte jučerašnju najavu kolege Brune Lipeja. 

No ipak, spominjemo ovaj prequel prvom Deus Exu zbog novog trailera:

 

Deus Ex: Human Revolution
 

Shaun White Skateboarding

 

Jedna od rijetkih igara koje su na ovogodišnjem Tokyo Game Showu prikazane u 3D-u bila je Shaun White Skateboarding, skateboard simulacija koja nosi ime – snowboardera. LOL. Ono što igru izdvaja od ostalih sličnih naslova je svakako razrađena priča, na kojoj je inzistirao sam gospodin White, a za koju je angažiran scenarist Family Guyja.

 

Shaun White Skateboarding
 

 

Shaun White Skateboarding izlazi 1. listopada ove godine i to na PS3, Xbox 360, PC i Wii.

 

Sutra očekujte još jedan izvještaj, s trećeg dana Tokyo Game Showa.


 

Sve o temi:

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije