http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KATASTROFA

Gasi se All Points Bulletin!

apb
Nakon jedva dva i pol mjeseca u pogonu, serveri All Points Bulletina se gase!

O All Points Bulletinu, MMO-u developera Realtime Worldsa, mnogo se pričalo, no kad je stigao prije dva i pol mjeseca, kritike su bile – u najmanju ruku – prosječne. Igri su se zamjerale različite boljke, no najviše nedostatak sadržaja, a kako se čini, APB će postati možda i najkraći živući MMO u povijesti gaminga jer bi se serveri trebali početi gasiti upravo u trenucima dok ovo čitate.

 

Iako se tako možda čini, ovo nije glasina, što potvrđuje i izjava glasnogovornika Realtime Worldsa na službenim stranicama igre:

'APB je bilo fantastično putovanje, no ono je došlo do svog preranog kraja. Tužni smo što vam danas moramo priopćiti da se APB, unatoč svim naporima da to spriječimo – gasi. Bilo je zadovoljstvo raditi na APB-u i sa svim njegovim igračima. Zajedno smo gradili apsolutno nevjerojatnu igru i za to vam zahvaljujemo!'

 

Možda nevjerojatnu, no očito ne dovoljno nevjerojatnu da igra poživi duže od nekoliko mjeseci. No osim u (ne)kvaliteti igre, stvar je i čisto financijske prirode, s obzirom na to da je Realtime Worlds prošloga mjeseca proglasio – bankrot. Naime, APB se prodao u toliko malo primjeraka da je studio zbog vrlo skupog marketinga i ulaganja u skupi hardver za servere instantno završio u minusu od 100 milijuna dolara.

 

Ono što će sad developeri pokušati je – prodaja igre nekom imućnijem studiju, a BBC je objavio da je jedna od zainteresiranih strana Epic Games, što nije opovrgnula, ali ni potvrdila – glasnogovornica Epica.

 

Uskoro očekujte nove vijesti oko gašenja APB-a!

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije