http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

REPORTAŽA

Tokyo Game Show - treći dan

Treći i posljednji dan Tokyo Game Showa još jednom je donio najave brojnih igara koje očito ciljaju samo na japansko tržište, ali i poslastice poput igre Bad Company 2 - Vietnam i specijalno dizajnirane PS3 konzole namijenjene najfanatičnijim ljubiteljima serijala Gran Turismo

Phantasy Star Online 2

 

Phantasy Star Online je akcijski RPG koji u epizodama izlazi već gotovo jedno desetljeće iako nikada nismo ni čuli za njega. No tako je često s japanskim igrama. Uglavnom, za sljedeću godinu najavljen je i punokrvni nastavak pod imenom Phantasy Star Online 2 i jedino što se zasad zna je da igra izlazi sljedeće godine, i to samo na PC.

 

Sega je povodom TGS-a objavila i trailer koji također ne otkriva ništa o novoj igri, nego je svojevrsni presjek svih dosadašnjih Phantasy Star Online igara.

 

Phantasy Star Online 2
 

 

Disgaea 4

 

Nakon što je Nippon Ichi Software pretrpio totalnu katastrofu u ovoj godinu s obzirom na to da im je profit u odnosu na 2009. godinu pao za nevjerojatnih 97,5 posto, odlučili su se na izradu novog naslova u serijalu Disgaea.  Taktički RPG Disgaea 4 najavljen je za veljaču sljedeće godine, i to samo za PlayStation 3.

 


 

Project Dark

 

U osvrtu na drugi dan Tokyo Game Showa pisali smo i o Dark Projectu, igri za koju se pretpostavilo da će biti nastavak na Demon's Souls, što je i potvrdio procurjeli kratki trailer:

 

Project Dark
 

 

Child of Eden

 

Tetsuya Mizuguchi, autor legendarnog Reza, predstavio je na TGS-u svoju novu igru – Child of Eden - koja je dosad na već nekoliko sajmova prikupila brojne nagrade. Radi se o pucačini 'na tračnicama' u kojoj ne možete utjecati na kretanje, već samo upravljate nišanom i pucate, a gameplay vam kreira glazba. Igra ja najavljena za PlayStation 3 i Xbox 360, dok je trenutno spremna podrška samo za Kinect, dok o podršci za Move još nema ni riječi. Kako je izgledala impresivna demonstracija igre na TGSu, provjerite u videu:

 

Child of Eden
 
Child of Eden - trailer

 

Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam

 

Pravo je osvježenje u hrpi egzotičnih japanskih igara ugledati jedno poznato ime, a to je ime nadolazećeg DLC-a za Bad Company 2, trenutno najaktualniji multiplayer FPS.

Ne samo da su o igri objavljene nove informacije, nego su posjetitelji mogli i zaigrati jednu mapu.

 

'Vietnam' će dakako prikazivati sukobe između vojske SAD-a i Sjeverno Vijetnamske armije, a sadržavati će 4 nove mape, 15-ak oružja, 6 vozila i 49 pjesama iz 1960-ih za soundtrack.

 

 

Bad Company 2 - Vietnam - TGS 2010 trailer

 

BC2: Vietnam - TGS 2010 - demonstracija

 

Nova PlayStation 3 konzola – specijalno izdanje Gran Turismo 5

 

U tekstu u kojem smo pisali o drugom danu Tokyo Game showa pisali smo i o Gran Turismu 5 i traileru koji prikazuje nevjerojatnu grafiku i fantastično simulirane vremenske uvjete. Koliko serijal Gran Turismo znači za Sony i PS3 konzolu, govori i činjenica da je Sony na TGS-u predstavio 'Titanium Blue' – specijalno izdanje konzole za najzagriženije ljubitelje Gran Turisma.

 

Uz konzolu će biti i prigodni Dual Shock 3 kontroler te limitirano izdanje GT5, a sve će stajati oko 420 američkih dolara kada se 3. studenog ove godina nađe u prodaji.

 

kotaku.com 

 

Tekken Tag Tournament 2

 

Tekken Tag Tournament 2 nastavak je na original koji se pojavio davne 1999. godine. Autori nisu objavili mnogo detalja o igri osim onih da će igra sada sadržavati dinamičniju i uništivu okolinu te da će izaći u ljeto 2011. u Japanu, a u ostatku svijeta nešto kasnije.

 

Tekken Tag Tournament 2
 

 

Earth Defense Force: Insect Armageddon

 

Izdavačka kuća D3 najavila je novi naslov Vicious Cyclea - Earth Defense Force: Insect Armageddon. Radi se, kao što se i može pretpostaviti iz naslova, o igri u kojoj ubijate – divovske kukce. Mnogo divovskih kukaca. Igra će sadržavati čak 150 vrsta oružja, četiri nadogradiva seta oklopa, survival mode za do šest igrača te coop mod s do tri igrača.

 

EDF: Insect Armageddon
 

 

Gun Loco

 

Jedan od zanimljivijih naslova trećeg dana TGS-a je i Gun Loco, team based pucačina iz trećeg lica koju je predstavio Square Enix. U multiplayeru koji je demonstriran, igrač bira između jednog od osam bizarnih kriminalaca od kojih svaki ima jedinstvene značajke, ali i fizički izgled. Cilj multiplayera je dobiti što veću zatvorsku kaznu. Nju zaslužujete što većim brojem ubojstava i ubojstvima neprijatelja koje bi vlasti najradije vidjele mrtve.

 

Svaki od likova u igri ima tek jedno oružje i jednu vrstu granata, a veliki naglasak je i na kretanju, tj. sprintanju koja je vrlo bitno za preživljavanje. Moguće je izvesti i pojedine mele napade, poput udarca nogom u testise – i to straga. Uf. Jedva čekamo. Kada bi Gun Loco trebao doći i na koje platforme – još nije poznato.

 

 

Gun Loco

 

I to bi bilo to, Tokyo Game Show je završio i zadovoljio nas tek polovično, što smo i očekivali jer – Japan je ipak jedan drugi svijet što se tiče industrije videoigara, no predstavljeno je i nekoliko iznimno zanimljivih naslova i za nas zapadnjake o kojima ćemo zasigurno pisati još nekoliko sljedećih dana. 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije