http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

A GDJE JE LIMENI?

Alice: Madness Returns

Alice: Madness Returns
Datum objave:
21.09.2010 16:28
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Onaj tko nikada nije čuo za roman 'Alisa u zemlji čudesa' neka se previše ne uzrujava jer ova Alisa nema puno dodirnih točaka s literarnim dijelom Lewisa Carrolla
Prošlo je gotovo deset godina od vremena kada je American McGee isključivo za PC tržište izdao svoju prvu verziju Alise u zemlji čudesa koju su igrači i kritičari sasvim solidno prihvatili zbog visoke produkcije i odličnog voice actinga. Kuriozitet je bio taj što u to doba nije baš bilo uobičajeno uzeti neko književno djelo te ga prebaciti u virtualni oblik. To što priča nije baš držala vodu, a neki njezini dijelovi su se dosta ponavljali nikome nije posebno smetalo zbog izvrsne atmosfere i osjećaja prilikom otkrivanja igrinog svijeta.
Eletronic Arts Alice: Madness Returns
   
Priča počinje kojih desetak godina nakon prve Alise u kojoj je naša heroina bila institucionalizirana poslije misteriozne nezgode u kojoj je vatra progutala cijelu kuću ubivši pritom njezine roditelje. Desetljeće nakon tragičnog događaja puštena je na kućnu njegu te je svoj oporavak nastavila kod jednog londonskog psihijatra. Kako su se njezine noćne more i halucinacije samo pogoršavale, odlučila je suočiti se sa svojim strahovima jer je shvatila da se svojih patnji nikada nije u potpunosti riješila te rješenje svojih muka odluči potražiti u zemlji čudesa, jedinom mjestu na kojem se osjeća donekle sigurno. Pri dolasku u svoj svijet otkrije da neke stvari za vrijeme njezine odsutnosti nisu baš išle njoj u prilog te se odluči upustiti u misiju u svrhu pronalaska istine o svojoj prošlosti kako bi spasila sebe i svijet koji toliko voli od tame koja prijeti sveopćoj egzistenciji.

Vizualni stil igre bi mogao biti vrlo zanimljiv jer smo imali priliku vidjeti nekoliko screenshotova s nedavno održanog Tokio Game Showa. S jedne stane možemo vidjeti prekrasnu okolinu okupanu suncem i vedrim nebom, dok s druge strane nalazimo mračne i tamne prostorije na kojima su pretežno nijanse smeđe i tamno zelene koje bi se lako mogle usporediti s okruženjem iz podvodnog grada Rapturea iz BioShocka, ali s nešto manje vode.

Što se gameplaya tiče, Alice: Madness Returns mogli bismo najbolje opisati kao arkadnu horor pustolovinu u kojoj ćemo se susresti s dvije verzije Alise. Alise u 'stvarnom svijetu' i Alise u 'zemlji čudesa'. S prvom Alisom koja izgleda kao da ide na darkersku konvenciju igrat ćete svega desetak posto vremena. Veći dio vremena provest ćete u istraživanju zemlju čudesa u kojoj će ona s vremenom postajati sve jača i ljepša, odnosno polako će se transformirati u idealnu verziju same sebe. Na raspolaganju ćete imati i nekoliko različitih oružja kojima, kako smo se uvjerili, Alisa vrlo spretno barata. Osim borbe protiv zlih demona, susretat ćete se i s momentima u kojima će se od vas zahtijevati da riješite jednostavne puzzlove kako biste mogli nastaviti dalje s vašom avanturom. Puzzleovi će od vas zahtijevati standardne platformske zadaće poput okretanja ventila ili stiskanja poluga.

Igra je još u vrlo ranoj fazi izrade, tako da nismo baš skroz načisto što da o njoj mislimo. Premalo je dostupnih informacija i još previše vremena da se sve okrene na jednu ili drugu stranu. Kako god bilo, budite sigurni da ćemo ovu igru držati na oku te ćemo pomno pratiti sve stadije njezinog razvoja. Izlazak Alice: Madness Returns najavljen je za kraj 2011. godine, a igra će se pojaviti za PC i konzole nove generacije.

Alice: Madness Returns teaser

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije