http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

MOLYNEUX SE NE SLAŽE S NAMA

Kinect je veća revolucija od Wiija

Sudeći prema izjavi veterana 'gaming developmenta', gumbići na kontrolerima stvar su prošlosti
Jedan od grandaddyja gaming industrije, Peter Molyneux, zaključio je neke zanimljive stvari o Kinectu u nedavnom intervjuu. Kao što vjerojatno znate, Molyneux je praktički postao  glasnogovornik za Microsoftov kontroler tijekom prošlih godinu ili dvije.
 
Prema njemu, revolucionarni koncept je u činjenici da Kinect donosi puno veću revoluciju nego Nintendo Wii, upravo zbog toga jer njegove motion kontrole ne zahtijevaju nikakvu periferiju u rukama korisnika. Ono što njega oduševljava je konačno oslobođenje igrača od neposrednog medija interakcije s konzolom.

Prema nama, micanje gumbića iz ruku korisnika težak je udarac hardcore gamingu. Microsoft očito misli na svoj Kinect navući casual gamere, najgori gamerski šljam na licu planeta. Casual gaming je, realno gledano, pošast koja je upropastila moderne igre - pretvarajući potencijalnu revoluciju u razvoju zabavnih naslova u lavinu Wii Sports i party game klonova.

Razlog tome je, sasvim očito, zarada. Svaki mulac u Nintendovim salesima zna da se casual gamerima bez beda, na njihovo oduševljenje, može uvaliti mini igru gdje kravi s guzice mahanjem rukom tjeraju muhe. Hardcore gaming zakrcan je fanboyevima i ekipom koja očekuje visoke produkcijske vrijednosti, čime je razvoj igara u krajnjoj liniji 'nepotrebno zakompliciran'.

Gospodine Molyneux, slobodno se rješavajte gumbiju na kontrolerima: nama je sasvim OK ovako!

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije