http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Mrtvi za par kuna!

Steam opalio šamarčinu Microsoftu

left_4_dead_2
Left 4 Dead 2 nevjerojatno je popularan kooperativni shooter. Zamislite da na par sati košta manje od DLC-a za Xbox360

Kao što znate, ljubavni odnos Microsofta i Steama traje već neko vrijeme. Nježne geste su se uglavnom svodile na davanje konzolaškog ekskluziviteta na portal, te pokoje direktne uvrede Sonyu i njihovoj platformi.

 

Međutim, kako stvari stoje, nastale su nevolje u raju. Steam je na nekoliko navrata pokazao neslaganje s Microsoftom vezano uz naplaćivanje DLC-ova za njihov Left 4 Dead serijal. Naime, u slučaju da niste upoznati sa situacijom, L4D i L4D2 su naslovi koji se stalno nadograđuju. Od poboljšane igre do onog mesnatog: kompletnih scenarija. Odmah nakon izlaska igre autori su specifično izjavili kako se sav dodatni sadržaj neće naplaćivati.

 

Međutim, Microsoft je imao drukčiji plan i odlučio je sve DLCove prodavati preko svojeg Live Storea. Tako biste, ukoliko imate Xbox360 verziju, svaki DLC morali platiti preko 50 kn, što je puno, usporedimo li to sa đemdo cijenom PC verzije DLC-a.

 

Stav Steama prema Microsoftovoj gesti naplaćivanja posljednjeg scenarija, Sacrificea, bio je poprilično radikalan. Na nekoliko sati jučer navečer Steam je spustio cijenu PC verzije Left 4 Deada 2 na 45 kn. To znači: da ste bili brzi (kao mi, hi-hi-hi-hi), kupili biste četiri kopije igre za sebe i svoje prijatelje za manje od 200 kn.

 

Ova gesta još jedan je direktan šamar Microsoftu, s obzirom da je, unatoč konstantnom pljuvanju po PS3, Steam također pregrizao metak i odlučio razviti novi portal i za Sonyevu platformu.

 

Sjec sjec, puc puc!

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije