http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DEFENSE OF THE ANCIENTS

Valve najavio DotA 2!

Modifikacija za WarCraft 3 pod imenom 'DotA' popularnošću je gotovo dosegla igru na kojoj je i temeljena, a sada je Valve najavio i rad na nastavku

DotA, iliti Defense of the Ancients mod je za WarCraft 3 koji je još 2003. započeo entuzijast pod imenom Eul koji je prvu verziju DotA-e temeljio na Aeon of Strife, mapi iz Starcrafta. Modifikacija je uskoro stekla planetarnu popularnost te je više puta proglašavana za najbolju svjetsku besplatnu modifikaciju.

 

Posljednje inačice DotA-e razvio je IceFrog koji je Valve prošle godine angažirao za rad na nastavku koji će se ipak separirati od WarCrafta 3 te biti razvijan na Valveovom Source engineu koji pogoni i Half-Life 2 i Team Fortress 2, kao i Portal. Kako će se taj engine snaći u ulozi pokretača igre koja je mješavina multiplayer RTS-a i RPG-a, tek ćemo vidjeti, no iz Valvea najavljuju brojna poboljšanja poput implementacije glasovnog chata te unaprijeđene grafike koja će ipak ostati vjerna stilu originala.

 

Valve je inače u kolovozu ove godine registrirao ime 'DotA' kao patent što je naišlo na neodobravanje brojnih obožavatelja modifikacije iz bojazni da DotA 2 neće biti open-source orijentirana, a ni besplatna kao original, no ako se sjetimo nedavnog Valveovog Alien Swarma koji je bio besplatan – sve je moguće.

 

DotA

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije