http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DISKRIMINACIJA

DLC za Fallout: New Vegas samo za Xbox 360

Bethesda je odlučila DLC za aktualni Fallout: New Vegas izdati samo za korisnike Xbox Livea

Fallout: New Vegas jučer je izdan u SAD-u, a u Europu stiže već za dva dana, 22. listopada, no budući kupci koji planiraju igrati igru na PC-ju već doživljavaju prvi hladan tuš. Naime, Bethesda je odlučila prvi DLC za New Vegas izdati isključivo za Xbox 360, iako je igra izašla i za PC i PS3, a DLC bi se trebao pojaviti već u vrijeme ovogodišnjih blagdana.

 

Bethesda ovim postupkom nastavlja praksu započetu 2008. s Falloutom 3 za koji je izdano ukupno pet add-on sadržaja, no samo za Xbox 360 i PC iako je igra izdana i na PS3 konzoli.

 

Iz Bethesde još nisu iznijeli nikakve detalje o već sada kontroverznom DLC-u, dok je Pete Hines, glasnogovornik Bethesde, izjavio: 'Zasad ne namjeravamo iznositi nikakve detalje osim toga da će DLC biti ekskluziva za korisnike Xbox Live usluge.'

 

'Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti uspješnu suradnju između Bethesde i Microsofta i nastaviti uspjeh ostvaren s add-on sadržajima za Fallout 3', zaključio je Hines, očito zaboravivši da, osim Xboxa, Microsoft u svom posjedu ima i Windows platformu.

 

Što se add-on sadržaja za Fallout 3 tiče, oni su bili izbacivani svakih nekoliko mjeseci za Xbox 360 i PC, a kasnije su se pojavili i na PlayStation Networku i Game of The Year izdanju igre za PC.

 

Uglavnom, ovaj potez smatramo nekorektnim i diskriminirajućim. Vrijede li dolari koje će Bethesda ubrati od PC i PS3 igrača manje od onih vlasnika Xbox 360 konzole? Palac dolje za Bethesdu.

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije