http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PATCHIRANJE

Fallout: New Vegas na operacijskom stolu

Fallout: New Vegas
Iako je izašao tek prije nekoliko dana, New Vegas će već za nekoliko dobiti i prve velike zakrpe

Fallout: New Vegas svjetlo dana ugledao je prije tri dana u SAD-u, a u Europi izlazi upravo danas. Iako je pokupio većinom pozitivne kritike, karakteristično za njegove developere Obsidian Entertainment – igra je prepuna bugova.

 

Tu su problemi s quesovima, spremanjem pozicija, skriptama, animacijama, fizikom te performansama. Brojni vlasnici Xbox 360 konzola čak prijavljuju da nisu u mogućnosti učitati nijedan save igre te mogu samo krenuti ispočetka. Kao što je impresivna lista problema, još je impresivniji podatak da je prva zakrpa za igru puštena preko Steama već jučer, dva dana nakon izlaska igre.

 

Pa zašto onda ovo pišemo? Ne možemo sakriti divljenje prema inteligenciji i sposobnosti developera da na igri rade mjesecima (neki i godinama) te nakon toga izdaju praktički nedovršenu igru, da bi dobar dio problema riješili već koji tjedan nakon izlaska. Neprofesionalno i jadno.

 

No, od Obsidiana to, nažalost, i očekujemo od svake njihove igre. Međutim, najžalosnija činjenica u svemu je to da New Vegas sadrži nekolicinu identičnih bugova onima u Falloutu 3, što znači da nisu bili u stanju ispraviti probleme poznate već dvije godine.

 

Ukoliko ste vlasnik neke od konzola, iz Bethesde i Obsidiana poručuju da intenzivno rade na fixevima i patchevima, a PC igračima da svako malo restartaju svoje Steam accountove kako bi im mogli proći updateovi koji će pristizati na dnevnoj bazi.

 

Na kraju krajeva, nije sve tako crno, propusti nisu ogromni i neće vam uništiti iskustvo igranja, no ipak neopisivo iritira ta neangažiranost autora i nespremnost da se problemi riješe na vrijeme.  

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije